„Всичко е бъркотия“: търговците на Victoria Market призовават за преглед от ръководството

Търговците от Victoria Market призоваха за смяна на ръководството, след като беше обявено, че бъдещето им е в процес на преглед. Общинският съвет на Нотингам предложи различни варианти за управление на историческия пазар на последния етаж на Victoria Centre.

Опциите включват продължаване на сегашното субсидирано споразумение, инвестиране в пазарна инфраструктура и начисляване на пълен наем, въвеждане на нов оператор и преместване на друго място. Местните власти заявиха, че трябва да спестят текущи разходи на стойност около £39 милиона през оставащите 50 години от настоящата сделка. Обсъден е принципът на излизане от договора за наем.

Въпреки това, улични търговци се оплакаха, твърдейки, че лошото управление е виновно за спада на пазара. Уил Суифт, съсобственик на Madhouse Nut Center, каза: „Всичко е бъркотия и не бих наел никой от тях да го почисти“.

Прочетете повече: Бъдещето на пазара Виктория в Нотингам се преразглежда в опит да спести на съвета 39 милиона паунда

„Той не е управляван или финансиран правилно от дълъг период от време. Те извадиха милиони и милиони паунда и продадоха четири дяла от пазара и не върнаха нищо обратно. В момента казват, че губят. ” пари и въпреки това пречат на нови търговци да влизат, така че си противоречат.

„Те наемат частна консултантска компания, която да влезе и да се справи с търговците, което ще струва £X стотици хиляди лири, така че откъде идват парите? Те продължават да казват, че губят пари, но те харчите пари, които според мен са ненужни.”

Някога пазарът имаше 400 сергии на два етажа във Victoria Center, но към началото на 2022 г. те бяха само 33. Суифт, който управлява щанда от близо 30 години, каза, че търговията се е влошила след пандемията. Но той вярва, че спадът е започнал след продажбата на приземния етаж през 2004 г.

“Трябва да наемем хора, които могат да го управляват правилно, имаме нужда от визия за бъдещето. Нотингам се нуждае от подходящ вътрешен пазар. Това е един от най-големите градове в Англия; пазарите са оживени в други градове.”

“Единствената причина, поради която не е оживен в този град, е, че не е управляван правилно. Нуждаем се от хора с правилната квалификация, за да управляват пазара – имаме квадратни колчета в кръгли дупки от много години”, каза Суифт.

Стивън Тейлър, който управлява хардуерния пост на Aladdin’s Cave, каза, че при правилно управление пазарът може да процъфтява. “Не смятаме, че са достатъчно добри за работата. Не мога да подчертая достатъчно: управлява се лошо и има нужда от ново управление, тогава това място ще процъфтява и ще бъде предимство.”

„Пазарите са сърцето на градовете, а не занаятчийски пазар, какъвто имат в Снайнтън. Това е местен пазар за местните хора. Изкарваме прехраната си и правим нещо за общността, за да помогнем на хората в Сейнт Ан, Снайнтън, Радфорд, всички тези хора идват тук при нас.Стивън Тейлър и Шарън Манинг от пещерата на Аладин

„Имаме дълги разговори с много клиенти, понякога е като социален център. Сега те не ходят толкова много в кръчмата, което е единственият път, когато могат да говорят с някого. Имаме добър 20-минутен чат с някого: и това може да бъде единственият им контакт.” за деня или седмицата. Ние правим много повече от това да продаваме качествени продукти на добри цени.”

Читателите на Nottinghamshire Live се обърнаха към Facebook, за да изразят мнението си. Сара Боджър каза: „Не е чудно, че има липса на търговци, когато погледнете колко взимат наем. Високите наеми и търговските такси убиват търговията на дребно в нашите градове. За сравнение аз търгувам от едно звено в Ковънтри на закрито пазар. Наемането на апартамент с подобен размер във Victoria Center ще ми струва 20 процента повече.”

Бевърли Мий добави „Отидете на пазар Норич, [it’s] абсолютно бръмчене. Нотингам никога не е бил същият, откакто старият пазар затвори. Направете малко проучване, за да видите какво наистина работи и привлича хората и вероятно го прави жизнеспособно за търговците чрез намаляване на наемите.”

Изпълняващият длъжността старши съветник по пазарите, графиня Линда Уудингс, каза: „В разцвета си Victoria Market беше популярен и оживен пазар, но за съжаление, докато малкият брой клиенти, които все още го използват, изпитват голяма привързаност към него, той е малко известен. използван от години.

„Увеличените такси за обслужване от предишни собственици intu, което приведе пазара в съответствие с други търговци на дребно, означаваше, че съветът трябваше да субсидира дейността им в продължение на много години, превръщайки го във финансов пасив за нас, ситуация, влошена от Covid, което сериозно се отрази на дохода на търговци.

„Видът на инвестиции, който би бил необходим, е нещо, което просто не можем да си позволим, когато бюджетите ни са притиснати от други искания и намалени държавни приходи“. Съветът отказа да коментира повече.

Всяко предложение, свързано с пазара, трябва да бъде съгласувано от собствениците на Victoria Center, представлявани от мениджърите на активи Global Mutual. Говорител на Victoria Center каза: „Пазарът се управлява от градския съвет на Нотингам и всички решения за неговото бъдеще ще се вземат от тях. Затова би било неуместно да коментираме каквото и да е предложение“.

Малко преди Коледа започнаха да се носят слухове, че пазарът, който отвори врати в мола след завършването му през 1971 г., е в процес на продажба. Търговците говориха за последвалата несигурност по това време.

.

Add Comment