Джоан Роулинг туитва изображение на „одобрена от Stonewall, брадат, бяла лесбийка“, след като се изправи срещу ярост

Джоан Роулинг публикува в Туитър изображение на „одобрена от Stonewall, брадата, бяла лесбийка“, след като се сблъска с ярост за споделянето на снимка на нейната приятелка Алисън Бейли, която съди противоречивата ЛГБТ организация.

56-годишната писателка на Хари Потър публикува снимка на своята „вдъхновяваща“ приятелка г-жа Бейли, която е лесбийка, за да отбележи Седмицата на осведомеността за лесбийките, която започна днес във Великобритания.

Изображението, което показва как г-жа Бейли марширува за правата на ЛГБТ в Сан Франциско през 1991 г., предизвика ярост в транссексуалната общност, защото в момента адвокатът съди ЛГБТК+ благотворителната организация Stonewall и нейните лондонски камари заради твърдения, че тя е била „замълчана“ заради възгледите си за транссексуалните проблеми. .

Линда Райли, основател на Lesbian Awareness Week, обвини г-жа Роулинг, че използва седмицата като „средство за предизвикване на повече омраза в нашата общност“, добавяйки, че тя „подкрепя Stonewall“.

В отговор г-жа Роулинг туитира снимка на Алекс Дръмънд, когото нарече „одобрена от Stonewall, брадат, бяла лесбийка“, след като заяви, че е „разпалил омраза“ за публикуване на снимки на „черни лесбийки, маршируващи за правата си“.

Джоан Роулинг с Алисън Бейли, адвокатът, съди LGBTQ+ благотворителната организация Stonewell и нейната камера

Г-жа Бейли твърди, че е била жертва за „повдигане на притеснения относно действията на Stonewall“ с нейната схема „Шампиони на разнообразието“ и философията „транс жените са жени“.

Тя е основател на противоречивия LGB Alliance, LGB благотворителна и екшън група, която многократно се е сблъсквала със Stonewall заради възгледите й за пола.

Адвокатът твърди, че тя е била „косвено дискриминирана“, тъй като благотворителната организация и нейните камари „държат критичните за пола убеждения като нетолерантни и недостойни за уважение“.

И казва, че е загубил работа и доходи заради спора.

Камерите на г-жа Бейли, Garden Court Chambers, казват, че “твърдо оспорват” всяко твърдение, че тя е действала незаконно, и оспорват жалбата й пред службата по трудовия съд.

Междувременно Stonewall казва, че неговата програма Diversity Champions има за цел да помогне на компаниите „да станат по-приобщаващи ЛГБТ хората“.

Г-жа Бейли беше сред някои от най-изтъкнатите феминистки и женски активистки в страната, на които г-жа Роулинг беше домакин на обяд с алкохол в подкрепа на кампанията „Respect My Sex“ по-рано този месец.

Известни феминистки и женски активистки, домакин на г-жа Роулинг за самопризнателен пиянски обяд в подкрепа на кампанията „Уважавай моя секс“ по-рано този месец.

Известни феминистки и женски активистки, домакин на г-жа Роулинг за самопризнателен пиянски обяд в подкрепа на кампанията „Уважавай моя секс“ по-рано този месец.

Други гости в The River Cafe, във Фулъм, включваха професор Катлийн Сток, която напусна работата си в университета в Съсекс, след като беше обвинена в „трансфобия“ и Хелън Джойс, която написа Trans: When Ideology Meets reality.

Съосновател на Sex Matters, който се присъедини към други каузи под банера „Уважавай пола ми, ако искаш моя X“, Мая Форстатър също беше там.

Към тях се присъединиха депутатът от Роузи Дъфийлд и ветеранът Get The L Out-Lesbian NOT queer кампания и кампания Лиан Тимерман.

Много от присъстващите на вечерята са били заплашени със смърт заради мнението си или отменени от фенове на пробуждането.

Бейли, която описва себе си като феминистка, е част от група, която вярва, че улесняването на хората да се идентифицират като жени е заплаха за феминизма.

Тя казва, че „ако новият транс активизъм не бъде впрегнат, жените ще изчезнат като политическа класа“.

Неговият ЛГБТ алианс е съперник на Stonewall, най-голямата европейска организация за правата на ЛГБТ, но е обвинен в трансфобия заради критичните си към пола убеждения.

В момента г-жа Бейли съди ЛГБТК+ благотворителната организация Stonewall и нейните лондонски камари заради твърдения, че е била

В момента г-жа Бейли съди ЛГБТК+ благотворителната организация Stonewall и нейните камери в Лондон заради твърдения, че е била „заглушена“ заради възгледите си по въпросите на транссексуалните.

По-рано тази година трансблаготворителната организация Mermaids обжалва решението на Комисията за благотворителност да позволи на групата да има статут на благотворителна организация.

Комисията реши, че групата е от полза за обществото чрез своите образователни и разяснителни дейности относно дискриминацията въз основа на сексуална ориентация.

Г-жа Бейли отрича да е трансфобична, заявявайки, че тя „винаги е била защитник на правата на транссексуалните“.

През май г-жа Бейли се замеси в спор в Twitter с Робин Уайт, транссексуален адвокат в Old Square Chambers, който е действал от името на Stonewall в неуспешен опит на благотворителната организация и камерите да отменят искането й.

Г-жа Бейли туитира в подкрепа на ръководство, озаглавено „Момчетата и момичетата и Законът за равенството“, създадено от Transgender Trend, организация, която описва себе си като „призив за базирани на доказателства грижи за деца с полова дисфория“.

Г-жа Уайт отговори, описвайки ръководството като „партийно, непълно и подвеждащо“.

Той също така каза, че спазването на насоките „би накарало училищата да действат незаконно с транс деца“.

След поредица от отговори г-жа Бейли написа: „Робин, ти избра да се вмъкнеш в моята времева линия. От вас зависи да помислите за етиката на това.

.

Add Comment