Жена, която твърди, че се е заразила със ППБ от бивша присъдена 5,2 милиона долара от застрахователната си компания

Жена, която твърди, че се е заразила с полово предавана болест от бивш приятел, след като е правила секс в задната част на своя Hyundai Genesis, получава плащане от 5,2 милиона долара от своята АВТОЗАСТРАХОВАТЕЛНА компания

  • Жената и застрахованият имаха романтична връзка от 2017 г
  • Тричленен състав определи, че решението, постановено срещу GEICO чрез предходно арбитражно производство, е валидно.
  • GEICO се опита да отмени действието, твърдейки, че са допуснати грешки в окръжния съд на окръг Джаксън.
  • Застрахователният гигант също така твърди, че споразумението за уреждане не е сключено в съответствие със закона на Мисури.
  • Дружеството е депозирало искания за ново доказателствено изслушване и присъдата да бъде отхвърлена
  • Компанията обжалва, след като тези искания бяха отхвърлени.

Жена от Мисури получи споразумение от 5,2 милиона долара срещу автомобилната застрахователна компания на бившия си приятел, след като заяви, че се е заразила с полово предавана болест от него, след като е правила секс в неговия Hyundai Genesis от 2014 г.

Във вторник, след пет години на несигурност, Апелативният съд на Мисури потвърди, че GEICO General Insurance Company трябва да извърши огромното плащане на жената от окръг Джаксън в този безпрецедентен случай.

Тричленен състав установи, че решението, постановено срещу застрахователния гигант чрез предишни арбитражни процедури, е валидно, съобщи Yahoo News.

Съдебните документи, получени от DailyMail.com, разкриват, че жената е уведомила GEICO през февруари 2021 г., заявявайки, че тя и застрахованият са в романтична връзка от 2017 г.

Жената казала на застрахователната компания за намерението си да иска парични щети, твърдейки, че се е заразила с HPV, човешкия папиломен вирус, от застрахован член в колата си.

Съдебните документи разкриват, че в делото жената твърди, че на бившия й приятел е казано, че има тумор на гърлото и е диагностициран с HPV, но той продължава да прави незащитен секс с нея, знаейки рисковете.

Корпоративната централа на GEICO (на снимката). Съдебните документи, получени от DailyMail.com, разкриват, че жената е уведомила GEICO през февруари 2021 г., заявявайки, че тя и застрахованият са в романтична връзка от 2017 г.

Бившето гадже шофира Hyundai Genesis 2014 г., който е застрахован от застрахователния гигант

Бившето гадже шофира Hyundai Genesis 2014 г., който е застрахован от застрахователния гигант

През май 2021 г. арбитърът установи, че мъжът и жената са правили секс в превозното си средство, което „пряко е причинило или пряко допринесло за причиняването“ на HPV инфекцията.

Бившето гадже беше признато за отговорно за това, че не е разкрило статуса си на инфекцията и жената получи 5,2 милиона долара обезщетение и наранявания, които трябва да бъдат изплатени от GEICO.

Адвокатът за телесни наранявания в Лос Анджелис Мигел Кустодио, съосновател на Custodio и Dubey LLP, каза за DailyMail.com, че споразумението е разумно.

„Ако мислите за това като за нараняване, получено, докато сте били в превозното средство на този човек, тогава това е напълно в рамките на това, което една застрахователна компания трябва да плати“, каза той.

Обикновено нараняванията на пътниците са резултат от сблъсък или затръшване на вратата с пръсти, подобни неща. Но докато делото за полово предавани болести на застрахован шофьор може да е първото по рода си, тази награда показва, че не е трудно някой да съди застрахователна компания за всичко, което се случва в моторно превозно средство.

„Урокът, който трябва да се научи тук, е, че хората трябва да разширят обхвата на това какво е нараняване“, продължи Кустодио. “Повечето хора не биха си помислили да получат това заболяване като нараняване от превозно средство, но определено е така.”

GEICO подаде искания, с които иска ново разглеждане на доказателствата и решението да бъде отхвърлено, като се твърди, че решението нарушава правата на дружеството по надлежния процес и че арбитражното споразумение е неприложимо.

Съдебните документи разкриват, че тричленният състав е преценил, че долната инстанция не е допуснала грешка, като е отхвърлила исканията на компанията.

Те казаха, че GEICO няма право да „отправя повторно тези въпроси“, след като щетите бъдат определени и бъде издадена присъда.

„Всички жалби на GEICO бяха отхвърлени и те нямат право да водят дело отново, когато вече е постановено решение“, каза Custodio пред DailyMail.com, като каза, че застрахователите трябва да проучат внимателно този случай.

„Надявам се, че вече имат армия от адвокати, които изучават договорите им и измислят начини да предотвратят подобни искове в бъдеще.“

„Цялата застрахователна индустрия със сигурност ще разгледа този случай, защото той може да има последствия във всякакви ситуации. Например, какво ще стане, ако някой се зарази с ХИВ от партньора си в дома на партньора си и той не е разкрил медицинския си проблем? Можете ли да потърсите домашната им застраховка за това?

„Прогнозирам, че всички ние ще получим известия за промени в нашите застрахователни полици в близко бъдеще“, заключи той.

Geico vs.  MO в Апелативен съд на Западния окръг на Мисури - Страница 1

Geico vs. MO в Апелативен съд на Западния окръг на Мисури – Страница 1

Geico vs.  MO в Апелативен съд на Западния окръг на Мисури - страница 2

Geico vs. MO в Апелативен съд на Западния окръг на Мисури – страница 2

Търговски

.

Add Comment