Какво може да ни научи „тайният годеж“ на Тейлър Суифт с Джо Алуин за любовта и раздялатаСлучи се: Тейлър Суифт и Джо Алуин се женят. Мълвата излиза чрез някои източници, че са се сгодили тайно преди няколко месеца и сега са в разгара на планирането на сватбата си.

Така е. Тейлър Суифт, кралицата на песента за раздяла: артистът, който винаги е успявал да достигне до най-дълбоките дълбини на объркания, разпростиращ се гняв и да извади нишките на универсалността и идентификацията, преди да ги вплете заедно в песен, която ще резонира с хората от цял ​​свят. светът изглежда я е намерил „завинаги щастливо“; носейки надежда на всеки, който е удвоен от уникалната, подобна на нож болка, която идва от раздялата, или който се чуди дали някога (някога, някога) ще спре да мисли за бившия си.

За да бъде ясно: не казвам, че докладваният годеж на Тейлър Суифт носи надежда, защото годежът е само маршрут, за да продължите напред. Има хиляди начини да се съберете отново след раздяла и милиони пътища към щастието: годежът (или раздялата с партньор) е само един от тях.

Но това, което показва ангажираността на Суифт (да се надяваме, че е вярно), е, че е възможно човекът, който е причинил толкова много болка, гняв и мъка, в крайна сметка да напусне мозъка ви. вярвай ми. Бил съм там.

Слушайки “All Too Well (Taylor’s Version)”, изглеждаше немислимо, че един ден Суифт ще може да спре да се занимава със спомени за връзката си с Джейк Джиленхал (за когото песента е широко прието, че е за).

Текстове като „Може да съм добре, но изобщо не съм добре“ и „Пазех те като клетва“ перфектно обобщават какво е да вземеш бившия си със себе си, където и да отидеш; стискайки очи, когато алармата звънне, опитвайки се да намериш пътя си обратно към съня, който си сънувал, който ти каза, че не мога да живея без теб.

Но години по-късно Суифт е сгодена за друг. Той показа, че е възможно да затвориш вратата за бивш завинаги; И повярвайте ми, не е нужно да се ангажирате да направите това.

би трябвало да знам; Отне ми почти осем години, за да почувствам, че най-накрая съм се измъкнал от един от бившите си. Бях на шоу на Единбургския фестивал Fringe, когато се разделихме; Прекарах повечето нощи в плач толкова силно, че можех да удавя далака си.

Как преминах през шоуто, без да колабирам от дехидратация, може да се гадае; Особено след като една вечер изпих по-голямата част от бутилка джин преди напитки в опит да заглуша нарастващата сърдечна болка, за която не бях сигурен, че тялото ми може да се справи. Повърнах на килима в стаята, която споделях с друг член на актьорския състав, и помолих приятелите си да ми дадат телефона си, за да мога да пиша на бившия си.

Наистина си мислех, че никога няма да продължа напред. През следващите няколко години не можех да го избия от ума си. Всеки път, когато отивах на среща, сравнявах мъжете, които седяха срещу мен, с моя бивш. Щях да видя дали могат да се придържат към сценария, който бях изложил на първата ни среща, сценарий, който тогава се надявах всички бъдещи мъже да запомнят и изпълнят перфектно, без да са го чели. Неизменно (и неизбежно) те не можеха: и аз се прибирах вкъщи, вдигайки рамене пред приятелите си, че „това просто не е за мен“. Имах предвид: той не ми е бивше гадже.

Веднъж казах на майка ми, че смятам, че винаги ще бъда влюбена в бившия си. „Мисля, че това е нещо, с което ще трябва да живея завинаги“, казах му на разходка. Тя не каза нищо; Мисля, че тя знаеше, че нямаше да се регистрира, ако ми каза, че ще се оправи. Да говорите с някого по време на разбито сърце, дори ако това е продължаващо разбито сърце от раздяла преди години, е като да се опитвате да напишете съобщение върху вода. Просто трябва да изчакате.

Ако някой може да се свърже с това как се чувствах, това беше Тейлър Суифт. „Back To December“ може и да е написана за мен. Текстът „Оказва се, че свободата не е нищо друго освен да ми липсваш/Wishing I’m know what I had when you were my“ беше мантрата на последната ми година в университета, когато отчаяно исках да мога да се пренеса обратно в онзи момент в Единбург , в момента, в който застанах пред бившия си и му казах, че смятам, че трябва да се разделим, и натиснах думите обратно в устата си.

Както в „Holy Ground“, нямах интерес към танците, освен с бившия ми. И, както в „Червено (версия на Тейлър)“, „загубата му беше тъжна, тъй като никога не го бях познавал“. На „Sad Beautiful Tragic“ времето наистина отне своето „сладко време за изтриване“ на бившия ми приятел от главата, сърцето и душата ми.

За да сте в крак с най-новите изгледи и коментари, регистрирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин Voices Dispatches до като щракнете тук

Суифт е писала за няколко от бившите си през годините – тук току-що писах за един от моите. Но въпросът е: става по-добре. Новините за потенциалния годеж на Суифт са пример за това и с течение на времето някак си успях да загърбя и моя бивш. Не знам точно как, защо или кога, но малко по малко разбрах, че той и аз не сме предназначени един за друг.

Нямам представа как се чувства Суифт към бившите си в наши дни, но съобщаваният й годеж доказва, че сълзите, изплакани за бившия, пресъхват и спомените най-накрая спират да текат в съзнанието ви.

Към всеки, който в момента е в агоните на разбито сърце: Ще се оправиш. Не го пиша във вода, пиша го тук. Слуховете за годеж на Суифт са живото доказателство, че нещата се подобряват, но повярвайте ми, годежът не е единственият път, който трябва да поемете, за да стигнете до там.

Не само защото Суифт вероятно се е разделила с бившите си много преди това, но защото знам от първа ръка, че е възможно да се стигне до тази точка на затваряне, независимо дали с романтичен партньор или сам. Всъщност знам “твърде добре”.

Add Comment