Меган Маркъл изоставя „всякакви претенции за истинска неутралност“ с коментари в ново интервю | кралски | Новини

Меган Маркъл „ходи по тънката линия“, казва Палмър

Коментаторът Дан Уутън нападна херцогинята на Съсекс, след като нейното интервю се съсредоточи върху прецедентното решение на Върховния съд на САЩ относно репродуктивните права. Меган, твърди той, мечтае да се кандидатира за поста и официално изостави политическия неутралитет, който кралските членове са длъжни да поддържат, докато обсъждат „ефекта на вълните“, който изборите могат да имат върху обществото.

Цитирайки интервюто на херцогинята, Уутън написа в статия за MailOnline: „Меган си припомни „The [presidential] Скоро предстояха избори и двамата знаехме стойността на жените и всеки, който излиза да гласува.

„Ефектът на доминото от изборите е много важен и това е, което виждаме сега, за съжаление.“

„Както можете да видите от този цитат, самото интервю бележи значителен подем в политическата реторика на Меган, отхвърляйки всяка претенция за действителна неутралност и приближавайки се към официалното одобрение от демократите.“

Меган се присъедини към колежката си феминистка Глория Щайнем и журналистката Джесика Йелин на 26 юни, два дни след като Върховният съд на САЩ отмени решението на Роу срещу Уейд, което дава право на аборт от 1973 г. във всички 50 щата.

Според един коментатор Меган Маркъл се отказа от „всякакви претенции за кралски неутралитет“. (Изображение: GETTY)

Меган Маркъл и принц Хари махат

Меган Маркъл и принц Хари са снимани в Ню Йорк миналия септември (Изображение: GETTY)

Тяхната обширна дискусия беше публикувана като интервю от Vogue по-рано тази седмица и включваше препратки към първото сътрудничество на херцогинята и г-жа Щайнем през лятото на 2020 г.

Преди президентските избори през ноември същата година, двамата обединиха усилията си, както е отбелязано в цитата, докладван от г-н Wootton, за да хвърлят светлина върху важността на гласуването.

Интервюто на Vogue също така разкри, че двете видни феминистки са формулирали план за ратифициране на поправката за равни права (ERA), която ще гарантира равни законни права за всички американски граждани, независимо от пола.

Докато обсъждаше потенциалните последици от отмяната на решението на Роу срещу Уейд в САЩ, Меган призова американците да „канализират страха в действие“ и да излязат от гласуването на междинните избори, които предстоят след няколко месеца.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: „Защо отново имаме монархия?“ Д-р Шола критикува неравенството

Меган Маркъл и принц Хари на събитие

Меган Маркъл и принц Хари вече не са висши членове на кралското семейство (Изображение: GETTY)

Позовавайки се на съвпадащото мнение на един от членовете на Върховния съд в полза на отмяната на решението от 1973 г., съдията Кларънс Томас каза: „Това е модел за обръщане на права.

„Решението е сигнал за бъдещето на еднополовите бракове, достъпа до контрацепция и много основни права на личен живот.

„Чувствам се като върха на айсберга и е част от причината, поради която хората се чувстват толкова уплашени.

„Трябва да насочим този страх към действие. Можем да започнем през ноември този ноември.

НЕ ГО ПРОПУСКАЙ

Глория Щайнем по време на публична изява

Глория Щайнем и Меган Маркъл за първи път си сътрудничиха през лятото на 2020 г (Изображение: GETTY)

Меган Маркъл по време на кралски годеж

Последното интервю на Меган Маркъл беше публикувано по-рано тази седмица. (Изображение: GETTY)

„Знам, че чуването е толкова повтарящо се, но ние трябва да гласуваме всеки път, от местни избори до държавни и национални избори.“

Висшите членове на фирмата трябва да останат политически неутрални, за да не влияят на общественото мнение с възгледите си.

Меган се съобрази с тази догма, докато представляваше короната като член на кралската особа.

Тя престана да бъде работещ член на кралското семейство на пълен работен ден в края на март 2020 г.

Животът на Меган Маркъл в снимки

Животът на Меган Маркъл в снимки (Изображение: EXPRESS)

Въпреки че тя не е подкрепила открито никоя политическа партия или кандидат, беше намекнато, че херцогинята ще склони към демократите, след като многократно призоваваше американците да гласуват на изборите, на които Джо Байдън победи Доналд Тръмп.

През октомври 2020 г. Меган и принц Хари бяха обвинени от член на Конгреса републиканец Джейсън Смит в нарушаване на политиката на политически неутралитет, застъпвана от кралското семейство, след заснемането на клип за ABC.

В писмо, разпространено в Туитър, американският политик призова дама Карън Пиърс, посланик на Обединеното кралство във Вашингтон, да поиска от британското правителство да гарантира, че двойката „повече няма да се опитва да се намесва“ в изборите в САЩ.

Във видеото херцогът и херцогинята на Съсекс призоваха американците да отидат до урните, а Меган описа изборите през 2020 г. като „изборите за цял живот“.

Меган Маркъл в бял тоалет

Меган Маркъл се присъедини към кралското семейство през 2018 г (Изображение: GETTY)

Без да споменава нито кандидат, нито партия, Хари каза: „Докато навлизаме в ноември, жизненоважно е да се противопоставим на речта на омразата, дезинформацията и негативността онлайн.“

Миналата година Меган също изглежда изостави кралското правило за политически неутралитет, след като стана ясно, че е имала хладнокръвни републикански сенатори, които са използвали нейната кралска титла, за да се застъпят за платен семеен отпуск.

Херцогинята обсъди обвиненията по време на срещата на върха на New York Times DealBook миналия ноември, като призна, че има „прецедент“ сред кралското семейство на „незамесеност в политиката“.

Въпреки това Меган каза, че нейната кампания по въпроса за платения родителски отпуск е “просто хуманитарен въпрос”, а не политически.

Add Comment