Мъж глобен, след като прекарал 11 МИНУТИ в опит да плати на паркинга до болницата

Мъж от Бъри разкритикува “хищническа” компания за паркиране, след като е бил осъден за това, че е стоял на паркинг до болница Wythenshawe за 11 минути, докато просто се е опитвал да плати.

Джеймс Мърфи казва, че се е опитал да паркира на паркинга Floats Road в Wythenshawe, след като не е могъл да намери място в главния парк на болницата. 37-годишният мъж, който страда от болестта на Крон, е присъствал на важен преглед в болницата, за да помогне за лечението на състоянието му.

Той паркира колата си и се опита да плати по три различни начина: безконтактно, по телефона и чрез приложение, всеки от които не успя. След това той си тръгва, като в крайна сметка намира място на друго място в болничния паркинг, но оттогава е глобен с £60 за 11-те минути, прекарани на Floats Road.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Жена с разбито сърце снима как градските работници отсичат ГРЕШНОТО дърво

Мърфи каза, че е бил зашеметен, след като е получил билета. „Изумен съм, че си мислят, че могат да им се размине“, каза той пред Манчестър вечерни новини .

„Наскоро бях диагностициран с болестта на Крон и трябваше да отида на тази среща, беше важно да лекувам болестта. Има няколко паркинга в болница Wythenshawe, но те често са много заети с много хора, които се борят за място.”“Мисля, че това е хищническо поведение и те очакват от мен просто да платя, което няма да се случи.”

От болницата се обадили на г-н Мърфи, когато той закъснял за срещата си, и му обяснили, че има проблеми с паркирането. Той каза, че е бил в “паника”, когато е спрял на паркинга на Floats Road и се е притеснявал да не пропусне лечението.

Той не разполагал с пари в брой, така че първоначално потърсил безконтактно устройство, с което машината не разполагала. След това той се обади на номер, показан отстрани на машината.

„Обадих им се, дадох им всички подробности, всички детайли изглеждаха добре и след това дойде плащането. Отне доста време. Мислех, че всичко е наред, но тогава той каза, че има проблем“, каза той.

Г-н Мърфи се опита да се обади на номера втори път и получи същия резултат, така че реши да инсталира приложение.Първоначално Мърфи се опита да паркира на главния паркинг на болницата.

„Той беше там от пет или шест минути. Инсталирах приложението, трябваше да се регистрирам и след това да въведа данните за плащане и в този момент то също се срина в приложението.

„Просто си помислих, о, нямам време за това, ще отида, така че след около 11 минути напуснах и завих зад ъгъла.

Когато се свързаха с MEN, службите за контрол на превозните средства на собствениците на паркинги казаха, че ако Мърфи се е обадил на тяхната линия за помощ, резултатът „може да бъде различен“. Но Мърфи казва, че не иска да прекарва повече време по телефона от страх да не пропусне важната си среща.

Г-н Мърфи, който прави около десет посещения в болницата на всеки три месеца, най-накрая намери място за паркиране в друга зона и стигна до уговорения час. „Помислих си, че няма начин да ме обвинят за това“, добави той. Но няколко седмици по-късно той получи писмо, в което се казваше, че трябва да плати глоба от £60 за краткия си престой на паркинга.

„Казах добре, добре, ще го оспорвам, сигурен съм, че всичко ще бъде наред. Затова отидох онлайн и им казах какво се е случило. Показах им моите доказателства, че съм се опитал да платя два пъти, както и доказателствата, че съм напуснал и всъщност паркирах зад ъгъла.Мърфи нарече действията на фирмата “отвратителни”

„По принцип им казах, че няма да платя глобата, ако искате да ме заведете в съда, можете. Всъщност дори не използвах услугите им!”

По-късно Мърфи получи второ писмо, в което му казваше, че обжалването му е било неуспешно. Той гласеше: „Знаците на паркинга ясно показват, че трябва да бъде закупен валиден билет за всички превозни средства, които паркират/влизат в паркинга.“

В писмото се казва, че Мърфи може да продължи да обжалва обвинението. Но ако това бъде отказано, глобата ви ще се увеличи до £100.

Той каза: „Мисля, че това е хищническо поведение и те очакват от мен просто да платя, което няма да се случи. Ще се боря в съда, ако трябва да се боря в съда. По принцип ще ги засрамя, защото мисля, че е абсолютно неудобно.”

Той иска да се бори с обвинението не само за себе си, но и за други уязвими потребители на болницата, които могат да бъдат изправени пред подобни глоби.Floats Road близо до болница Wythenshawe

„Ако бях уязвим, вероятно щях да бъда изключително стресиран и бих могъл да причиня повече здравословни проблеми, особено ако някой има заболяване, така че мисля, че това е отвратително поведение. Това е шокиращо

“Това не е само за мен, това е началото, ще го направят на някой друг и съм бесен. Особено сега, по време на кризата с разходите за живот, £60 са спасителен пояс за някои хора, така че е отвратително че дори мисля, че могат да опитат.

Но той искаше да похвали болницата Wythenshawe, като нарече лечението й „изключително“.

Представител на Vehicle Control Services Ltd каза: „Паркингът Floats Road в Wythenshawe се управлява от камери за автоматично разпознаване на регистрационни номера. Нашите знаци на място ясно предупреждават „след като превозно средство влезе в паркинга, максимум 10 минути, за да закупите валиден билет или направете плащане“.

„След като прегледахме сметката Connect Cashless на г-н Мърфи, успяхме да потвърдим, че неговата банка е отказала транзакцията, най-вероятно поради изискванията за новите транзакции 3D Secure (допълнителен протокол за сигурност). въведени от банките по това време.

„Ако г-н Мърфи се беше обадил на нашата телефонна линия за помощ, както е рекламирано на нашите табели, в момента, в който е бил в затруднение, резултатът може да е различен. среща, планирана предварително. в болница и ще трябва да ползват платените паркинги наблизо. Този инцидент може да послужи да подчертае на читателите (автомобилистите) колко е важно да се свържете с телефонна линия за помощ на оператора, когато имате проблеми с закупуването на такса за паркиране.”

.

Add Comment