Обяснение на края на лунния рицар на епизод 5 — En [SPOILER] мъртъв?

лунен рицар Следват спойлери за епизод 5.

След разкриването на забавно странен хипопотам миналата седмица, феновете останаха гладни, гладни, гладни за още странни неща. лунен рицар лудории. Но вместо това, епизод пети прави още един ляв завой и ви удря там, където боли, с някои болезнени истини за миналото на Марк (и Стивън).

В този предпоследен час екипът за мечти на Оскар Айзък се впуска през убежище, изпълнено със споделени спомени, където откриваме произхода на Стивън Грант и че акцент. Причината за това е, че Марк и Стивън трябва да балансират сърцата си срещу Перото на Маат в везните на Таурет.

Дисни+

Да, това е истинско нещо в това шоу. Не е чудно, че в един момент Марк поставя под въпрос собствения си разум. Все пак това е нищо в сравнение с последните пет минути от този епизод.

Дори когато Оскар² открива истината за брата на Марк и последвалото насилие, везните му остават небалансирани. Това е лоша новина, защото корабът, на който са пътували, най-накрая е стигнал до Портите на Озирис, което означава, че пътуването им е приключило.

И с това неуравновесените души на Дуат – тоест Дубай, Габон и Ню Йорк – се качват на борда, за да отведат Лунния рицар в пясъците, където душата му ще бъде хваната завинаги. Марк казва на Стивън да се скрие, докато се бори с тези демони, но те бързо се оказват твърде силни за него.

„Но ако съм ти, това означава, че и аз имам това“, осъзнава Стивън. След това той скача в битката и унищожава зомбита много по-бързо от своя обучен наемник. Въпреки това, няма време да обмисляме тази възможна дупка в сюжета, защото се появява друга неуравновесена душа, за да свали Марк от кораба.

Стивън спасява оригиналната си промяна, но по този начин той е изхвърлен от кораба и пада в дюните отдолу. Той се опитва да преследва кораба, но не след дълго желателят на Мери Попинз Чим Чим Чер-и напуска този смъртоносен самолет и се трансформира в кристализирана статуя. Защото Марвел.

И с това везните вече са балансирани, което означава, че Марк най-накрая може да влезе в египетския отвъден живот, Аару. Оказва се, че небето наистина е място на земята, защото този конкретен задгробен живот е просто безкрайно пшенично поле с хубаво слънце. Браво за Марк.

Оскар Исак, лунен рицар епизод 5

Дисни+

Но това означава ли, че той всъщност е мъртъв сега? И Стивън си отиде завинаги? И сега, като се замисля, защо кристализацията на Стивън балансира тези мащаби на първо място? Със сигурност той е по-добрата част от Лунния рицар или поне по-малко убийствена?

Възможно е предполагаемата “смърт” на Стивън да представлява Марк, който се отказва от болката, която го е поглъщала досега. В крайна сметка той беше изключително устойчив на преразглеждане на някой от тези спомени, докато не беше принуден да го направи, така че приемайки злоупотребата с механизма за справяне, вътрешната реалност на Марк вече е намерила степен на „баланс“ и ред.

Това обаче не би обяснило напълно коментара на Таурет, направен по-рано за това, че двете сърца са непълни. Ако сърцето на Марк е извън равновесие, изваждането на Стивън от уравнението няма да помогне да се коригира това, особено след като знаем, че има друга личност, която се крие точно под повърхността.

През целия този първи сезон, лунен рицар той намекна за трети, по-опасен алтер, който е хванат в саркофага в съзнанието му. Феновете на комиксите вече знаят, че тази персона принадлежи на Джейк Локли, така че може би смъртта на Стивън е отключила тази гневна страна в Марк, която от своя страна помирява всичките му счупени части в едно сплотено цяло?

Това изглежда съмнително, но подозираме, че Джейк ще играе някаква роля в предстоящия финал. А това от своя страна ни кара да мислим, че Стивън определено не си е отишъл завинаги.

В предишен чат с геймърски радарОскар Айзък намекна, че: „Това, което наистина се опитваме да направим, е да начертаем пътя на интеграцията и след това как това е стъпка в лечението на травмата“.

Оскар Исак, лунен рицар епизод 5

Дисни+

Загубата на Стивън в дюните може би е обратното на „интеграцията“, така че дори ако изглежда Джейк помага на Лунния рицар да избяга от отвъдното, любимият на всички фалшив британец почти сигурно също ще бъде замесен.

Освен ако, разбира се, нищо от това не е реално. Може би Марк наистина е психично болен и е заседнал в тази болница. Или какво, ако тези митологични светове всъщност са творение на Хароу? Марк очевидно черпи сила от Стивън, така че всичко това може да е просто хитрост на Амит, за да ги раздели и да отслаби Moon Knight.

Но ако приемем, че Марк наистина се озовава в отвъдното, това не означава, че все още е мъртъв. T’Challa измами смъртта, след като посети астралната равнина на Ваканда и вероятно не е случайно, че Таурет сравнява двете в точно този епизод. Така че не се учудвайте, ако Джейк, Стивън или дори някой друг като Озирис или Лейла в крайна сметка спаси Марк от мъртвите.

Нашите пари са за Озирис, тъй като той е египетският бог на отвъдното и може би е вдъхновен да помогне на Хонсу, като помага на Марк. Ясно е, че Амит обърква нещата в своето кралство: преждевременните присъди на Хароу внасят хаоса в отвъдния живот, така Озирис може да види Лунния рицар като отговор на проблемите си.

Остава само един епизод, лунен рицар той има много счупени арки, които трябва да се съгласуват за едва един час. Но каквото и да се случи, ние все още сме гладни, гладни, гладни за отговори и още от Оскар Айзък на нашите екрани, моля и ви благодарим.

лунен рицар сега се предава Дисни+с нови епизоди всяка сряда.

Това съдържание е създадено и поддържано от трета страна и се импортира в тази страница, за да помогне на потребителите да предоставят своите имейл адреси. Може да успеете да намерите повече информация за това и подобно съдържание на piano.io

Add Comment