Отменени полети от Хийтроу поради „по-голям брой пътници, отколкото летището може да поеме“ | новини за пътуване

Още полети от Хийтроу бяха отменени днес, тъй като броят на пътниците надвишава максималния капацитет на летището.

Общо 30 полета бяха премахнати от сутрешното разписание, тъй като хаосът при пътуването продължава на летищата в Обединеното кралство.

Повечето пътници се очаква да резервират отново за други полети извън натовареното време, което им позволява да летят днес.

А Хийтроу Говорителят каза: „Очакваме по-голям брой пътници в днешния сутрешен пик, отколкото летището в момента има капацитета да поеме, така че за да запазим всички в безопасност, помолихме авиокомпаниите да премахнат 30 полета от пика сутрин само за днес.“ .

„Извиняваме се за влиянието, което това оказва върху плановете за пътуване.

„Ние работим усилено, за да гарантираме, че всеки ще има безпроблемно пътуване през Хийтроу това лято, и най-важното е да гарантираме, че всички доставчици на услуги на летището разполагат с достатъчно ресурси, за да отговорят на търсенето.“

„Малък брой“ полети на British Airways са сред засегнатите и авиокомпанията твърди, че е в контакт със засегнатите клиенти.

Очаква се 98% от полетите, напускащи летището, да се изпълняват по план.

Авиокомпанията трябва да се свърже с клиенти, които са били засегнати от анулирането, и да получи съвет относно възможните алтернативи.

Прочетете още:
Какви са правата ми, ако има стачки през летните ваканции на Хийтроу?
Авиокомпаниите и летищата не могат да кажат кога ще приключи заплахата за летните ваканции

Използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видеоплейър

„Ужасяващи“ сцени на Хийтроу миналата седмица

“абсолютна бъркотия”

Някои пътници обаче не разбраха, че полетите им са отменени, докато не пристигнаха на най-натовареното летище в Обединеното кралство.

Пътеписецът и телевизионен водещ Анди Мосак каза: „Пълен хаос на Хийтроу тази сутрин. Полетите на British Airways са отменени и нулево обслужване на клиентите.“

Младоженец, летял за Италия от Хийтроу, удари British Airwsys, след като куфарът, съдържащ сватбения му костюм, декорации и дрехи за медения му месец, не беше натоварен в полета му.

Фархад Ехтешам от Съри каза: „В момента, в който кацнахме, получихме имейл, който гласеше „Вашият багаж не е там, моля свържете се с нас“.

“Не мога да заменя сватбен тоалет, който е планиран девет месеца предварително. Просто е невероятно.”

Персоналът на летището в Рим й каза, че куфарът ще бъде на следващия полет, който трябваше да тръгне в четвъртък сутринта, но тя беше сред тези, които бяха отменени.

„Уебсайтът на BA е наистина ужасен, защото не отговаря на никакви съобщения“, каза той.

„Всички телефонни линии просто прекъсват. Опитах се да им изпратя съобщение в Instagram, Facebook и т.н., но нямаше отговор.

„Не знаем какво да правим“.

Един пътник, пътуващ с 12-седмично бебе, каза пред Sky News, че не му е казано, че полетът на семейството му до Гърция е отменен, докато не са били на пет минути от летището.

Правителството обявява план от 22 точки за справяне с прекъсванията на авиацията

Докато Хийтроу отменя повече полети, правителството разкри план от 22 точки за подкрепа на авиационната индустрия преди натоварения летен ваканционен сезон.

Някои мерки включват: помощ за наемане и обучение на персонал, осигуряване на реалистичен график и подкрепа на пътниците, когато отмените са „неизбежни“.

Министърът на транспорта Грант Шапс каза, че “никога” няма да е възможно да се “избегнат всички закъснения или отменени полети”, но правителството “работи в тясно сътрудничество” с индустрията, за да гарантира, че изпълнява “реалистични графици”.

„Сега зависи от летищата и авиокомпаниите или да се ангажират да летят с полетите, които обещаха, или да ги отменят с достатъчно време, така че да можем да избегнем сцените, които видяхме на Великден и в средата на курса“, каза той.

„Изминаха 100 дни, откакто казахме, че ограниченията ще бъдат облекчени, просто няма извинение за широко разпространени смущения.“

Някои от другите мерки, предвидени в плана, са:

• Предприети действия за намаляване на времето, необходимо за наемане на нов персонал;

• Променете закона, за да позволите повече гъвкавост при проверките на миналото;

• Позволете на работодателите да използват писмо от HM Revenue and Customs, за да проверят пет години проверки на заетостта.

Друг, Андрю Дъглас, описа как трябваше да хване полет, за да отиде на почивка, но „прекара последните четири часа в множество опашки на летище Хийтроу, защото беше отменено“.

Той добави: „Абсолютна бъркотия, пълен хаос и разбрах само при настаняване без предварително известие. Ужасно обслужване.“

Sky News също се чу с човек, който беше блокиран във Франкфурт след 15-часов полет от Токио вчера.

Те трябваше да хванат полет на British Airways обратно до Хийтроу, но откриха, че е отменен при пристигането.

Освен това те трябваше да чакат пет часа, за да получат багажа си.

„Набавянето на храна беше трудно, когато багажът беше върнат и имам диетични изисквания, които го правят още по-предизвикателно“, казаха те.

„Направих стотици евро разходи и днешните полети също не са налични, така че в момента съм на полет на 1 юли, което го прави загуба на два дни далеч от семейството ми.“

Следете ежедневния подкастApple Podcasts, google подкасти, spotify,говорител

През последните седмици пътниците, използващи Хийтроу, се сблъскаха с дълги опашки и много от тях отделени от багажа ви За няколко дни.

Има опасения, че сериозните прекъсвания, наблюдавани на летищата в Обединеното кралство в навечерието на Великден и юбилейните официални празници връщане през пиковия период на лятна ваканция.

Цялата индустрия се бори да разшири дейността си след премахването на ограниченията за COVID, което според експерти е накарало сектора да се изправи пред 40 години ръст на пътниците само за четири месеца.

Повлия ли ви анулирането на Хийтроу? Свържете се с нас:
Имейл: [email protected]
WhatsApp – 07583 000853

Add Comment