Преглед на F1 22: Новите състезателни коли блестят, суперавтомобилите са глупости

Точно като шофьорите в реалния живот, трябваше да се науча отново как да карам кола от Формула 1.

Обикновено създателите на итеративно спортно заглавие като F1 22 Бих избегнал преглед на основната игра. Но изцяло новите автомобили F1, с нова аеродинамика и нови, по-големи предни гуми, не оставиха избор на Codemasters, щателно автентичен състезателен специалист. Не е като студиото на EA Sports да промени напълно контролите или да промени начина, по който работи газта. Но шофирайки кола с наистина отличително усещане за видеоигри, трябваше да вземам завои и шикани, които карах хиляди пъти, сякаш никога преди не съм бил на пистата.

Това е най-добрата характеристика на F1 22. Новите автомобили са приятни за окото, шаситата на отборите никога не са били толкова различни, но без да се представят по разбираемо различен, но достъпен начин. F1 22 ще се почувства по-скоро като разширение, отколкото като изцяло нова игра.

Така че конкурентното нулиране, на което FIA се надяваше с новите си F1 спецификации, се пренесе и във видеоигрите. Например ранните класации за изпитания по часовник, на бързи писти като Бахрейн и Австрия, и технически опори като Испания и Великобритания, като цяло са по-бавни от миналата година. Най-добрият ми момент в Бахрейн през F1 2021 ще бъде номер 1 на Xbox през F1 22. И бях шокиран да разбера, че на Circuit de Barcelona-Catalunya, където изостанах с цели девет секунди от пилот номер 1 в квалификациите за 2021 г., най-доброто ми стартово време от 1:19.978 е само на 3,5 секунди от номер 1 в света в тазгодишната игра.

Има артикулирани причини и за двете времена. Първият е, че колесниците на новите автомобили сега създават земен ефект, който, донякъде неинтуитивно, ги прави по-отзивчиви при високи скорости и по-малко отзивчиви при по-ниски скорости, сравнително казано. Така че изглежда, че има по-нисък, но по-справедлив таван на ефективността на места като Испания; Миналата година елитни геймъри, по-специално звездите на електронните спортове, можеха да минат на пръсти през нервната си задница във времена, които винаги са ми изглеждали невъзможни. Тази година всички се сблъскваме с недозавиване при последния шикан.

На по-бързи писти новите гуми се комбинират с по-бавните завои, за да създадат различен режим на сцепление, който изисква много трудно завиване, особено при натискане на газта при излизане от завой. в F1 2021 и предишните две години успях да шофирам (на геймпад) без контрол на сцеплението, като настроих спирачния асистент на средно. Контролът на сцеплението е помощно средство, което не позволява на водачите, особено на тези, които не използват волан или педали, да се плъзгат, но със значителна цена за времето им за обиколка. Но миналогодишният спирачен асистент, доколкото разбирам, издържа целия завой и мръсната тайна беше, че спирачният асистент беше достатъчен, за да контролира въртенето на задното ми колело, без по-бавното решение с груба сила на спирачния контрол.

Всичко това е извън масата F1 22нови автомобили. Няма начин да го избегнете; аз имам да използвате тракшън контрол, както и спирачен асистент, дори за да завършите обиколка в Бахрейн, прословуто „ограничено отзад“ трасе (което означава, че шофьорите наистина трябва да внимават как натискат газта). Но странно възхитителната последица от високоскоростното представяне на новите автомобили е, че широките параболи, като завой 3 в Испания, са много по-управляеми и е много по-лесно да вземете и задържите състезателната си линия на пълна газ. Отново, играта Codemasters отговори на намерението зад новия дизайн на колите на FIA, с по-кратки времена на обиколка, по-чести изпреварвания и по-голям паритет на терена.

Този технически разговор е дълъг начин да се каже какво се случва под капака на F1 22 това е мястото, където ще откриете истинската стойност за преиграване, сточасовото потъване на времето. Основни режими като Driver Career и My Team, които все още са завладяващи, не се заблуждавайте, видяха скромни допълнения към функции и нито една, която наистина да се забърква с техните основни цикли на игра. И все пак Codemasters отговори на изискванията на своята общност с неща като боядисване за персонализирани ливреи; ново представяне на данни, което прави графиците за състезателни тренировки по-смислени (за тези, които се интересуват от температурите на гумите, така или иначе); и нови отправни точки за създаден екип. Играчите вече могат да определят своя измислен отбор като фаворит, съперник в полузащитата или основен играч, преди да стартират режима My Team, което се отразява на количеството пари, които имат на разположение в началото, и силата на тяхната фабрика.

Още веднъж, с ефекта на изчистване на кориците на новите автомобилни правила на F1, е поне наративно правдоподобно, че един изцяло нов отбор може да оглави таблицата през първата си година. (В края на краищата Alfa Romeo и Haas стигат до Q3 и печелят точки в реалния живот.) И за геймърите, които харесват класическата състезателна история за спортни видеоигри. F1 22 Все още имате много превключватели и опции за настройка на дългосрочен план.

F1 22 той също има множество нови опции за представяне и телевизионното представяне на спорта вероятно е основната причина F1 22 има нови фенове, любопитни за играта. И все пак, подобренията едва предават усещането от телевизионните предавания на F1, които са събудили интереса му. Алекс Жак е нов англоговорящ говорител за онези, които са уморени от Дейвид Крофт, и има нов състезателен инженер, Марк Пристли, бивш McLaren F1, който да замени неприятния, измислен “Джеф” от миналото на F1. Но и двамата все още четат едни и същи редове от предишни игри. Има опции за „излъчване“, при които гледате, вместо да контролирате, части от състезанието като обиколки на формацията и спирания в бокса. Но коментарите и операторската работа, които получавате, всъщност не оправдават отказването от контрол, дори за тези междинни моменти.

Изображение: Codemasters/Electronic Arts

По-малко забележими в цялостното изживяване са новите Supercars и представянето на стила на живот F1 22 опитва Суперавтомобили (легални за движение по улиците, но много високопроизводителни автомобили от днешните конструктори на F1) са добро забавление за часовник на любима писта или в една от мини-игрите Pirelli Hot Laps. Но новостта бързо изчезва, веднага щом разберете, че това е напълно PvE изживяване; Също така, няма стандартно състезание, дори срещу CPU поле, използвайки Supercars.

Намерението на Codemasters беше да имитира присъствието на тези машини в нормален състезателен уикенд, където пилоти от Формула 1 се появяват в падока зад волана на Ferrari F8 Tributo или да плашат журналист от моторните спортове с возене на официалната кола за безопасност. Но суперавтомобилите, които са много По-тежки и по-бавни от автомобилите на Формула 1 или Формула 2, и същевременно забавни по свой собствен начин, те на практика молят за собствено състезание за мултиплейър (с, естествено, автомобил F1 като автомобил за скорост). Все пак Aston Martin DB11 е и в двете гранд турър 7 Y Силов хоризонт 5. Ако Codemasters се опитва да нахлуе във вашата територия със Supercars, първоначалното предложение на студиото няма от какво да се страхува за PlayStation или Xbox.

В противен случай няма голям смисъл да ги събирате или пребоядисвате. Най-малкото Supercars се отключват само чрез време за игра, във всеки режим, а не чрез микротранзакции. А пробегът, необходим за отключването им, е почти нищожен за посветен играч на F1, който тества своите настройки или управлява пълни събития. След два дни с играта той беше отключил седем от осемте. Играчите могат да ги поставят в едно от шестте отделения във виртуален офис/плейбой свърталище, което също може да бъде украсено с предмети, закупени чрез Season Paddock Pass или чрез валута в играта (закупена с истински пари). Приятелите с мултиплейър могат да посетят и харесат вашия лайфстайл център, но само за това е там. Това е неинтерактивно пространство и не е критично за ролевата игра или разказа на кариерните режими на играта.

Това не е за оплакване от това F1 22 липсва дълбочина или е преработена кожа от миналогодишната игра. Има много месо в костите ви в новите автомобили и тяхното управление, така че скромните включвания и промени в дългите режими на игра все още могат да накарат всичко да се почувства като ново изживяване. Предизвикателството да разбереш и конфигурираш изцяло ново превозно средство, знаейки, че никой в ​​YouTube или във форумите не е наистина сигурен, че го прави правилно, е уникално за тази спортна видео игра.

Тогава присъдата е такава F1 22 трябва да се хареса на хардкор феновете, които очакват истинска вярност в представянето на автомобила, както и на по-небрежно заинтересованите новодошли, които подхождат към тази видеоигра със зрителско любопитство. Тази комбинация от дълбочина и достъпност е трудна игла за всеки разработчик на електронни спортове и рядко води до трансформираща работа. F1 22 не е един, но не трябваше да бъде: създаването на нови автомобили и органичното предизвикателство да се научиш да ги караш до краен предел беше достатъчна трансформация.

F1 22 стартира на 1 юли в Плейстейшън 4, Playstation 5, прозорци ПЕРСОНАЛЕН КОМПЮТЪР, xbox oneY xbox серия x. Играта беше прегледана на Xbox Series X с код за изтегляне, предоставен от Electronic Arts. Vox Media има партньорски асоциации. Те не влияят на редакционното съдържание, въпреки че Vox Media може да спечели комисионна от продукти, закупени чрез партньорски връзки. Можете да намерите допълнителна информация относно етичната политика на Polygon тук.

Add Comment