Преглед на Lamborghini Huracán Tecnica: Lambo намира Huracán Sweet Spot 2022 Ревюта

Друго производно на урагана? Изгубихме броя…

Със сигурност е така. Но има причини да сме весели. На първо място, промените и актуализациите са много нюансирани, целящи да намерят сладкото място между невероятното Evo RWD и ориентираното към писта STO. Може би сте мислили, че такова място в спектъра на Huracán всъщност не съществува, но инженерите на Lamborghini го откриха.

Наклонът на хеликоптера: Получавате V10 с 631 к.с. в по-подвижно шаси със задвижване на задните колела със задно управление, в интелигентно преработена каросерия. Второ, докато Ferrari 296 GTB и McLaren Artura формират мощен плацдарм към новото поколение хибридни „суперавтомобили“, Huracán Tecnica е автомобил, който активно се възползва от Не имат най-новите технологии. Да не говорим за електрически двигатели и батерии, това нещо дори няма турбо.

Значи тук няма да се излежавате тихо и самодоволно в електрически режим?

Разбира се, ефективността, независимо дали по отношение на разхода на гориво или емисиите, не е на първо място в списъка. Но освен V12 на Ferrari или агрегата на Pagani Huayra, нищо не звучи като 5,2-литровия V10 на Lamborghini, когато скоростта на коляновия вал надвишава 4500 об/мин, в който момент той наистина удвоява преследването си на червената линия от 8500 об/мин. Изтръпва гръбнака ти, бие ритмична татуировка на тъпанчетата ти.

Има три режима на задвижване, от които да избирате: Strada, Sport или Corsa, а в Sport получавате пълния симфоничен тътен, плюс пращенето на преработения ауспух, когато неизгорелите въглеводороди се срещат с производителя си по невероятно силен начин. Реакцията на газта е толкова добра, че можете да играете песни с двигателя и дори на пета или шеста предавка при 4000 оборота в минута ръмжи като гръм.

Не се притеснявате, че Extinction Rebellion ще залепне за предната ви броня?

Знаем, че надписът е на стената. Непокорният ангажимент на Lamborghini към автомобилния хедонизъм е един от неговите USP, въпреки че компанията, която е на път за рекордна година въпреки колебливата световна икономика, може да бъде обвинена, че не чете стаята. Или като просто изберете да не го правите (въпреки че компанията е насочена към 50 процента намаление на емисиите до 2025 г.). И вижте, това е предпоследната версия на Huracán, преди да се появи хибриден наследник, страхотни хитове от кола, които се концентрират върху луди китарни сола в стил Prince или ритъм спад в EDM хит. Нека отпразнуваме това, а.

И така, какво се промени?

Много. Lambo настоява, че това е повече от лифтинг на паметта. Има щрихи на Sián и Terzo Millennio отпред, където мотивът Ypsilon е използван на видно място, и има нова броня, която включва въздушна завеса за първи път на Huracán. Нов преден сплитер, чиито долни жалузи насочват въздушния поток през колелата, подобрява притискащата сила, охлаждането и аеродинамичната ефективност. Tecnica има 35 процента повече притискаща сила от Evo RWD и генерира 20 процента по-малко съпротивление.

Капакът на предния капак и капакът на двигателя са направени от въглеродни влакна (спестяващи 10 кг спрямо задно задвижване) и въпреки че Tecnica е със същата ширина и височина като Evo, тя е с 61 мм по-дълга. Има и намигване към пистовия автомобил Essenza SCV12 на Lamborghini в малкото парче метал, стърчащо от прозореца на светлата стая. Някои от затворените линии в тази зона са малко странни, но като цяло няма недостиг на визуално забавление.

Следвахме една оранжева Tecnica по пътя, а гледката отзад беше още по-добра. Има нова задна броня, шестоъгълни ауспухови тръби и дифузьорът може да бъде боядисан в същия цвят като купето или в черно (както и покривът). Вижда се и голямо парче гума. Има осем стандартни цвята, включително обичайните лизергични зелени и портокали, и много опции (матовите покрития са страхотни).

20-инчовите диамантено изрязани лети джанти Damiso са вдъхновени от тези на концепцията Vision GT и също имат шестоъгълен дизайн. За кола, чиято базова форма беше подписана преди десетилетие, тя все още изглежда съвременна и притежава онова качество на Lambo да кара малките деца да сочат и да зяпат. Голяма заслуга за дизайнерския директор Митя Боркерт и нейния екип в Centro Stile. Доста освежаващо.

Нещо друго?

Да, трябва да поговорим за спирачките. Те получават нова система за охлаждане, въглеродната керамика използва преработени прегради и габарити, за да насочва въздушния поток към дисковете (380 mm диаметър отпред, 356 mm отзад), намалявайки температурата на спирачната течност с девет процента и температурата на диска със седем процента. пени. Дисковото съединение също е различно от използваното от STO.

Разговаряхме с Виктор Ъндърберг, бивш инженер на Audi, който дойде в Сант’Агата през февруари 2021 г. като ръководител на цялостното разработване на превозни средства, и той беше много заинтересован от подобряването на спирачките. И хармонизацията на шасито. Y количеството забавление, което колата предлага сега, в сравнение с леко опънатата версия на задвижването на четирите колела, която стартира Huracán през 2014 г. Тази кола не е забавила, смята той, просто става по-добра.

Почивките?

Е, прав си. На пистата Рикардо Тормо извън Валенсия начинът, по който спира Huracán Tecnica, е почти толкова драматичен, колкото и начина, по който върви. Спирачките обикновено не се харесват много, но забавянето на колата от посочените 155 мили в час до бърза четвърта предавка вдясно в края на главната права показва колко централни са те за изживяването. И колко можете да разчитате на Техниката. Знаем, че звучи очевидно, но това е кола, която вдъхва невероятно доверие въпреки привидно небрежния си вид.

Италианските суперавтомобили със средноразположен двигател очевидно са извървели дълъг път.

Наистина ли. Huracán Tecnica е много сложно устройство. LDVI (Lamborghini Dinamica Viecolo Integrata) използва набор от сензори за дросел и жироскоп, разположени в центъра на тежестта на Tecnica, за да наблюдава странични, надлъжни и вертикални натоварвания, както и накланяне, наклон и отклонение на каросерията. Магнитното затихване на окачването също е част от уравнението, както и адаптивният контрол на сцеплението (P-TCS), чиито параметри са модифицирани специално за Tecnica, както и спирачното векторизиране на въртящия момент, управление и активна задна ос. . Последното, както винаги, спомага за маневреността при ниска скорост и стабилността при висока скорост.

Но въпреки че очевидно има много код, преминаващ през нервната система на Tecnica, резултатът никога не е нервен. Това е лесен, но изключително възнаграждаващ автомобил за обиколка на писта. Tecnica има директна, а не променлива кормилна рейка и завива с невероятна вярност и усещане, въпреки че не е толкова задоволителна в това отношение като Porsche 911 GT3 или McLaren 600LT. Тук говорим за малки маржове, имайте предвид. Предницата има страхотна захапка, но общият баланс е супер сладък, близък, но по-малко смущаващ от твърдия STO.

На пистата използваме гуми Bridgestone Potenza Race, които предлагат страхотно ниво на сцепление без никакви признаци на недозавиване. Превключете в режим Corsa и задният мост не променя ъгъла си на атака, но всичко останало е набрано до 11. Все още не е див или непокорен и включва светлините за превключване, докато работи със седемстепенната двойна предавка предлага дрезгаво усещане от старата школа.

Сцеплението извън завоите е огромно, въпреки че може да видите светлината ESC да мига в определени завои при натоварване. Но дори и да изключите всичко, Техниката не ви хвърля веднага на вълците. Той е красиво балансиран по целия път до ръба и прогресивен, когато стигнете до ръба. Вероятно е около 75 процента от STO, само 1,5 секунди по-бавно, отколкото на пистата във Валенсия, и много по-приятно за окото.

Нито едно Lamborghini не лети под радара, но това може да направи фино приближение. Докато не влезеш в режим Sport и не започнеш да бъркаш в газта, т.е.

Какво ще кажете за пътя, където вероятно ще прекарате по-голямата част от времето си?

В режим Strada е абсолютно добре. Напълно цивилизован, включително амортисьорите и возията. Той също така е с управляем размер и следователно лесен за позициониране на пътя, въпреки че видимостта назад не е силна страна. Шофьорската позиция е по-добра, отколкото я помним, макар и не съвсем идеална за човек с височина над шест фута.

Отвътре HMI е преработен ексклузивно за Tecnica; основният инструментален панел пред водача има по-малко цветове и по-отличителна дъга за подобряване на четливостта. Малките циферблати са малко заети графично. Има пълна свързаност, включително Apple CarPlay, Android Auto, гласово активиране на Amazon Alexa, а навигацията може да се извършва чрез What3Words.

Проследяваща телеметрия и запис на дестинации също могат да бъдат свързани към приложението Unica, а вътре има интегрирани камери. Чудесно за типовете дни на писта, които обичат да споделят времена за обиколка и върхови профили; Под въпрос за онези от нас, които може би обмислят последиците за поверителността от цялото това необуздано събиране на данни.

Можете да имате спортни седалки или по-класически комплект столове, или карбонови кожени врати с платнени дръжки. Инфотейнмънт системата е лесна за използване, въпреки че е монтирана доста ниско. И целият caboodle се чувства фантастично добре направен, като същевременно има характер. Tecnica има същия потенциал за ежедневно шофиране като 911 GT3 Touring, чиято философия отразява. Невероятна честотна лента, наистина.

Звучи като голямо постижение.

Бяхме ли съблазнени от този прекрасен двигател? По дяволите да. Винаги е бил специален, истински акцент за атмосферно вътрешно горене. С дамоклевия меч, който сега виси над цялата концепция, няма съмнение, че Huracán Tecnica пристига като нов автомобил, предварително зареден с чувство за носталгия. Никога повече няма да видим нещо подобно.

Но останалата част от колата е също толкова добра, предлагайки перфектната платформа за двигателя, за да върши работата си. Tecnica е изключително вълнуваща, без да е остра, високотехнологична, без да е сложна. При 212 000 паунда той също е с 48 000 паунда по-евтин – хм, по-евтин – от STO. Това е сладкото място, добре.

Add Comment