Професор от Станфорд нарече адвоката на Джони Деп Камил Васкес „избери ме, момиче“ в „обиден“ туит

Професор от Станфорд беше подложен на критика за това, че пише „обидни и унизителни“ туитове, описващи жени адвокати, представляващи мъже, обвинени в нападение, като „поли“, които „отчаяно искат да докажат, че са истински адвокати“.

Мишел Даубер, който живее в Калифорния, разкритикува няколко адвокати, вкл Камил Васкес, която изигра ключова роля в неотдавнашното дело за клевета на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд.

След делото, в което журито от Вирджиния призна, че г-жа Хърд е отговорна за три обвинения в клевета срещу г-н Деп, а той отговорен за едно обвинение срещу нея, г-жа Васкес се издигна до международна слава.

Въпреки че голяма част от вниманието, отделено на адвоката, е положително, тя също се сблъсква с известен негатив, включително туитове от Мишел Даубер, който описва адвоката като „избери ме момиче“, фраза, която обикновено се използва за означаване на жени, които копнеят за мъже секс. валидиране.

Адвокатът на Джони Деп, Камил Васкес, който се прослави след широко разгласения процес, беше наречен от г-жа Даубер „адвокат на мен, момиче“.

Джони Деп съди бившата си съпруга за клевета и му бяха присъдени обезщетение за повече от 10 милиона долара, когато жури я определи като отговорна по три обвинения за клевета срещу него.

Джони Деп съди бившата си съпруга за клевета и му бяха присъдени обезщетение за повече от 10 милиона долара, когато жури я определи като отговорна по три обвинения за клевета срещу него.

Микеле Даубер (на снимката) е професор по право и социология в Станфордския университет в Калифорния.

Микеле Даубер (на снимката) е професор по право и социология в Станфордския университет в Калифорния.

В Туитър г-жа Даубер написа: „В общество, което лишава жените от истинска власт, някои жени са се научили да търсят одобрение от мъжете с надеждата, че няма да бъдат изнасилени, малтретирани или унижени. Смукателната сила може да се чувства добре за вас, но няма да работи. Вие ще бъдете следващият.

Продължавайки темата, тя сподели образ на Камил Васкес с думите: „От всички жени, които се стремят към мъжка власт, жените адвокати са абсолютно най-лошите от групата.

„Отчаяни да докажат, че са „истински адвокати“ и осъзнавайки, че това, че са жена, подкопава идентичността им като адвокати, те хвърлят жените под автобуса възможно най-силно и бързо.“

Когато потребител на Twitter предложи, че ако синът на г-жа Даубер е обвинен в домашно насилие, тя ще се радва да го представлява г-жа Вакес, тя отговори: „Ако синът ми бъде обвинен в ДВ [domestic violence] щеше да има много повече грижи, отколкото адвокат Pick Me Girl.

Тези туитове бяха критикувани от британския адвокат Даниел Шенсмит, който управлява канал в YouTube, който предоставя коментари на правни казуси и описва правни термини, наречени Black Belt Barrister.

Мишел Даубер, професор по право и социология в Станфорд, нарече в Туитър адвоката на Джони Деп Камил Васкес като „избери ме момиче“.

Мишел Даубер, професор по право и социология в Станфорд, нарече в Туитър адвоката на Джони Деп Камил Васкес като „избери ме момиче“.

Туитът беше част от поредица, публикувана от г-жа Dauber, в която тя критикува жените адвокати, наричайки ги

Туитът беше част от поредица, публикувана от г-жа Даубер, в която тя критикува жените адвокати, наричайки ги “поли”.

Шенсмит каза пред FEMAIL, че туитовете са „разочароващи“ за четене, добавяйки: „Честно казано, доста е шокиращо да се четат такива обидни и унизителни коментари, насочени към жените адвокати и жените като цяло, да не говорим за награден професор по право.“ Станфорд. . Трябваше да се консултирам с директорията на Станфорд, за да потвърдя същото.

„По ирония на съдбата, според мен подобни туитове и коментари вероятно ще влошат вредните възгледи на някои, вместо да помогнат за премахването им“.

Той обясни, че в Обединеното кралство, според ръководството на Съвета за адвокатски стандарти, действането по начин, който може да намали доверието на обществеността в адвокатската професия, се счита за неправомерно поведение.

Докато адвокатите могат да спорят с други онлайн, той предположи, че „туитове като тези почти сигурно ще прекрачат прага“, когато става въпрос за насоки на Обединеното кралство относно коментари, които „вероятно ще подкопаят общественото доверие и доверието в професията“.

Той добави: „Надявам се, че има подобни правила за адвокатите в САЩ и може би в политиките на Станфорд. Присъединявайки се към адвокатската професия, човек приема и се ангажира с по-премерен подход за поддържане на доверие и почтеност в адвокатската професия и правната система като цяло“.

По отношение на туитовете за Камила Васкес той каза: „Мисля [they] те са потенциално клеветнически и във всеки случай са напълно неприемливи от всеки юрист.

„Друга ирония е, че г-жа Васкес току-що спечели дело за клевета за много милиони долари заради статия, в която не се споменава името на ищеца.

„Според мен туитът на г-жа Даубер със екранна снимка на г-жа Васкес също може да бъде основа за иск за клевета.“

Г-жа Даубер посочи няколко жени адвокати, които са работили по неприятни дела, представляващи клиенти като Харви Уайнщайн, като ги нарече

Г-жа Даубер посочи няколко жени адвокати, които са работили по неприятни дела, представлявайки клиенти като Харви Уайнщайн, наричайки ги „поли“.

В допълнение към г-жа Васкес, г-жа Даубер също сподели туитове със списък от жени адвокати, които тя нарече „поли“, включително тези, които представляваха Харви Уайнщайн, Бил Козби и Андрю Куомо, наред с други.

Говорейки за представляване на клиенти, обвинени в особено тежки обвинения, г-н Шенсмит каза на FEMAIL, че адвокатите и в частност адвокатите трябва да представляват клиенти, „за да насърчават без страх и с всички подходящи и законни средства най-добрите интереси на непрофесионалния клиент и да го правят без оглед за собствените си интереси“.

Той добави, че макар някои случаи да изглеждат неприятни, в Обединеното кралство имаме и правило за „таксита“, „при което адвокат трябва да поеме случая, без да се съобразява с личните ви чувства по въпроса, ако са налични. , компетентен и предлага подходяща цена“.

Г-н Шенсмит обясни: „Познавам както мъже, така и жени адвокати, които активно търсят тези видове инструкции, включително имиграция, човешки права, защита на животните, домашно насилие, сексуално насилие… ние имаме механизми, които се стремят да осигурят справедлив достъп до компетентно представителство навсякъде. възможен.

„Там, където това е трудно, има много безплатни заведения като wearadvocate.org.uk, където също съм работил pro bono.“

Откакто публикува туитовете, Мишел Даубер разкри, че е получила ужасяващо насилие онлайн.

Той сподели туит, публикуван от фалшив акаунт, с името и профилната снимка на дъщеря му, която се самоуби през 2018 г.

Амбър Хърд, на снимката тук, пристигаща на присъдата по делото си срещу Джони Деп, беше наградена с 2 милиона долара от журито.

Амбър Хърд, на снимката тук, пристигаща на присъдата по делото си срещу Джони Деп, беше наградена с 2 милиона долара от журито.

Обръщайки се към злоупотребата, която г-жа Даубер е получила, Шенсмит го описва като „очевидно неприемливо“ и каза, че „трябва да се позовава на отговор от властите, за да преследва нарушителите“.

Той добави: „Фалшивият акаунт е особено гротескен. Онлайн злоупотребата никога не е приемлива, както и лично“.

Туитовете на г-жа Даубер следват спорен шестседмичен процес за клевета във Вирджиния, в който жури от седем души призна, че г-жа Хърд е отговорна за три обвинения в клевета срещу г-н. Деп.

Журито му присъди 10 милиона долара за обезщетение и 5 милиона долара за наказателни щети, които бяха коригирани на 350 000,00 долара, за да отразяват законовия лимит във Вирджиния, за общо 10 350 000 долара.

Журито намери г-н Деп за отговорен по едно обвинение за клевета, като присъди на г-жа Хърд 2 милиона долара за обезщетение и нищо за наказателни щети.

.

Add Comment