Ревю: Ед Шийрън се бори с технологичните неволи, но все пак прави фойерверки в Манчестър – Даян Борн

Докато гигантски цилиндричен видеоекран с пеперуди се издига от сцената в небето, самотната фигура на Ед Шийрън се появява сантиметър по инч, докато обожаващата тълпа на стадион „Етихад“ достигне треска. Човек и неговата китара, Ед успява да изпълни този огромен футболен стадион със стена от звук.

60 000 фенове, които напълниха Etihad в четвъртък за този, първият от четирите им концерта в Манчестър тази седмица, със сигурност ще ревят всяка нота. Но дори майстор на шоуто като Ед може да се сблъска с технически гремлин или двама предвид чистата амбиция и мащаба на тази продукция и изпълнение.

Облечен с тениска, която изписва Манчестър в цветовете на дъгата, всичко започва чудесно за Ед, с струи от фойерверки в цвят на дъгата, летящи в небето, подходящо да съвпаднат с УДАР.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: Мик Джагър на снимката напуска хотела в Манчестър преди голям концерт в Ливърпул

Но когато I’m a Mess бъде освободен, за съжаление става малко бъркотия, тъй като китарата заглъхва и потъва в тишина. Той казва, че „трябва да смени батериите“ и следва бърза смяна на китарата.

След това той с извинение обяснява, че това ще означава промяна в сет-листа на откриването.

Ед обяснява: “Ще нулираме педала, така че да получите песен, която обикновено не е в плейлиста.” Той разкрива, че това е не друг, а Lego House, един от ранните му успехи. И първоначално е написана за бойбанда JLS и естествено тълпата се радва на това неочаквано удоволствие.

Като оставим настрана технически проблеми, във всяко друго отношение това е нощ на енергичен поп гений на работа. Доста забележително е, че през по-голямата част от това шоу Ед е напълно сам на сцената, изрязвайки всяка песен със своя списък с акустични китари и този (провален) лууп педал.

Той майсторски дирижира морето от фенове около централните сцени, като бързо се обажда на охраната, когато види, че нещо става твърде хаотично. Той се издига на въртящата се сцена, докато изплита завладяващ разказ за живота си в музиката досега около най-големите си световни хитове.Ед Шийрън в Etihad

А що се отнася до постановката? Е, не става много по-зрелищно от огромна мрежа от ослепителни осветителни тела, простиращи се от двете страни на централна сцена и видео екрани с форма на китара, нали? Комбинирайте това с експлодиращи фойерверки в ключови моменти, като например когато цялата тълпа вилнее за момичето от Голуей.

Има особено вълнуващ момент, когато Ед разказва на публиката за първия път, когато свири в Манчестър на музикалната конференция The In the City. Той мислеше, че хората са дошли да го видят, но всъщност това беше актът пред него и „всички бяха прецакани, когато се качих на сцената“, каза той за забавление на десетките хиляди, които се струпаха тук. Не всичко обаче беше загубено, тъй като единственият човек, останал да го види, „сега е моят адвокат“, засмя се Ед.

Фактът, че сега той разказва тази история пред 60 000 фенове, показва колко далеч е стигнал след този малко вероятен дебют в Манчестър. Той също е много внимателен идол. Постоянно проверява дали се забавляваме и ни насърчава да пеем малко по-силно.

„Знам, че е четвъртък вечер, но това е столицата на музиката. Искам да превърна това място във фестивал, искам да видя всички да скачат на тази песен“, крещи той, докато Castle on the Hill свири и тълпата бързо се подчинява на командата му.Ед Шийрън в Etihad

„Искам да пееш по-силно от мен“, казва той, докато ни насърчава да пеем достатъчно силно и да загубим гласа си, ако можем. За да помогне на каузата, той стартира един от най-важните си химни, Thinking Out Loud.

Това шоу е просто красиво, доста зрелищно. Никога повече, отколкото с диамантените танцьори, които се представят на гигантските екрани, и публиката, осветяваща стадиона със светлини на мобилни телефони за емоционална фотография.

Или когато помпащият удар на Bloodstream изтръпне до драматичен финал, сякаш ще накара всяко едно от сърцата ни да бие от гърдите ни. Въздъхваме се, но остават само секунди, преди той да се върне за бис на Shape of You, преди наистина завладяващ финал на фойерверки да освети нощното небе над Etihad.

Нямам съмнение, че тези, които отиват във втория, третия или четвъртия кръг в петък, събота и неделя тук в Манчестър, ще бъдат впечатлени от всичко това. Дори и да има случайни хълцания по пътя, всичко това е част от пътуването, разбира се.

Шоуто беше открито с не една, а две талантливи млади артистки, които Ед лично подбра, за да открият тези шоута: Дилън излезе на сцената в 18:00 часа, а след това Мейзи Питърс в 19:00 получи огромна тълпа от тълпата. Манчестър. В първата вечер Ед излезе на сцената в 20:15 ч., а шоуто затвори около 22:25 ч.

набор списък

приливи
УДАР
аз съм бъркотия
Треперещи тръпки
Отбор А
замък на хълма
2 стъпки
Не / Без Diggity
къща от Лего
Часове за посещения
Притежавайте го / ПЕРУ / Хубави хора / Не ме интересува
надлез графити
момиче от Голуей
Мислете на глас
Обичай себе си
Пейте
Фотография
Перфектно
кръв
последващо сияние

BIS

вашата форма
Лоши навици
Ти имаш нужда от мен, аз нямам нужда от теб

Получавайте най-новите новини Какво има, от храна и напитки до музика и нощен живот, направо във входящата си кутияс нашия ежедневен бюлетин.

.

Add Comment