Сделката за няколко милиона долари води до промяна на собствеността върху търговския парк и парада в Бирмингам

Търговски парк и паркинг заедно с шопинг парад в Бирмингам бяха закупени в сделка за няколко милиона паунда. В сряда (8 юни) Общинският съвет на Бирмингам купи търговския парк Newhall Walk в Сътън Колдфийлд, заедно с 15 магазина и ресторанта в Parade, от Railpen Pension Fund, бившия пенсионен фонд British Rail, за £15,6 милиона паунда стерлинги.

Сделката включва TGI Fridays, TK Maxx, B&M и всички магазини и единици на Aldi на Parade до и включително Coffee #1. Сред единиците, които съветът вече ще притежава, са Waterstones, Poundland, Trespass и Smart Ideas.

В сделката са включени и единици с Aldi, Vodafone, Toni and Guy, The Entertainer, CEX и Vodafone. Въпреки тежките времена за главните улици, само едно от единиците, бившият ресторант Jimmy Spices над Aldi, остава празно от известно време. Всички останали помещения са с наематели.

Прочетете още : План за „обновяване“ на търговския сайт с разкрито ново развитие

Сделката включва пет акра терен с около 126 333 квадратни метра търговска площ и паркинг. Вижте как най-голямата местна власт в страната изкупува един от най-големите пенсионни фондове в Обединеното кралство и укрепва позицията си на най-големия собственик на земя в Бирмингам.

И в центъра на град Сътън добавя към земята, собственост на Red Rose Centre, което означава, че съветът сега притежава приблизително половината от центъра на град Сътън. Другият голям собственик на земя е M&G Real Estate, която притежава Gracechurch Center срещу него.

Твърди се, че този ход “в съответствие с визията на генералния план на Royal Sutton Coldfield Town Center”. Одобрен от градския съвет на Бирмингам през 2021 г. Даден е и първият намек за план за преустройство на центъра на град Сътън, тъй като планът има за цел „да се развие и преосмисли града, за да отговори по-добре на нуждите на жителите и да привлече посетители и инвеститори“.Общинският съвет на Бирмингам купи Newhall Walk Retail Park и около 15 магазина и ресторанта на Sutton Coldfield’s Parade в сделка за 15,6 милиона паунда.

Това е последният знак за основен ремонт в Сътън Колдфийлд с осигурени пари за изграждане на транспортен център на стойност 20 милиона британски лири до жп гара Сътън.

И M&G Real Estate също потвърди плановете си да преустрои част от своя обект от противоположната страна на Parade от земята, собственост на съвета. Докато Алди иска да се премести на Брасингтън авеню, а разработчиците гледат да възстановят стария сайт на Роузи.

Какво казаха политиците в Сътън Колдфийлд?

Местните политици приветстваха хода, който най-накрая може да предизвика ремонт в Сътън, за който жителите настояват. Cllr Дейвид Пиърс, градски съветник в района на центъра на града (Сътън Тринити, Консурс) приветства този ход, но каза, че реконструкцията на обекта може да отнеме няколко години.

Той каза: „Като местни съветници и градски съвет ние от много години настояваме да възстановим нашия град и да го признаем за местен център. Инвестициите в местните центрове и Сътън Колдфийлд отдавна са закъснели. Това споразумение е положително послание за бъдещето.

„Важното е, че имаме сигурност за предлагането на дребно в града. Жизненоважно е тези търговци на дребно, които са там, да останат там, докато се оформят плановете. Мисля, че ще отнеме много време, за да се осъществи санирането и жизненоважно е да продължим да запълваме празни единици из града, за да го поддържаме жизнен.

„Това е градският съвет, който инвестира в генералния план на градския съвет. Усеща се като снежна топка, която се движи надолу. Започва да набира инерция и е важно да поддържаме тази инерция.”Търговският парк Newhall Walk с B&M, TK Maxx и TGI Friday's и свързаният паркинг са включени в сделката
Търговският парк Newhall Walk с B&M, TK Maxx и TGI Friday’s и свързаният паркинг са включени в сделката

Лидерът на общинския съвет на Royal Sutton Coldfield и председателят на Асоциацията за възстановяване на града Саймън Уорд (Four Oaks, Cons.) каза: „Това е брилянтна новина. Мисля, че това е наистина важна стъпка в нашето пътуване към предоставянето на нов градски център за Сътън Колдфийлд. Градският съвет ръководи това пътуване и е заложил в генералния план визия за това какъв трябва да бъде центърът на града.

„Фантастично е да видя собствениците на земя и по-специално градския съвет на Бирмингам да приемат тази визия. Това е наистина важен ход, който ни позволява да постигнем големите ходове в генералния план.”

Докато Сътън Таун и градският съветник Юън Маки (Сътън Роули, Консумативи), казаха, че сделката е “фантастична новина” за града. Той каза: „Получих съобщение от заместник-управителя на имотите на Общинския съвет, Катрин Джеймс, която каза: „Радвам се, че мога да съобщя, че сме завършили придобиването на Newhall Wall в Сътън.“

„Това е фантастична новина за Сътън Колдфийлд. Това ще отвори големи възможности за центъра на града. Когато сте концентрирали собствениците на земята сред няколко инвеститора, това означава, че нещата могат да започнат да се случват заедно с генералния план на градския съвет и центъра на града.

„Мисля, че е страхотно, че всички тези различни схеми се обединяват, давайки на центъра на град Сътън бъдеще, където хората ще искат да пазаруват. След много обещания това е първият конкретен знак, че има ангажимент за изпълнение в центъра на града”.Сделката включва всички магазини на Sutton Coldfield's Parade от Aldi до Coffee #1
Сделката включва всички магазини на Sutton Coldfield’s Parade от Aldi до Coffee #1

Каква е реакцията на градския съвет на Бирмингам към сделката?

Лидерът на градския съвет на Бирмингам Иън Уорд каза, че се надява сделката да направи Сътън Колдфийлд “още по-силна дестинация”. Той каза: „Оживените градове, населени места и местни центрове, които осигуряват положително изживяване на хората да живеят, работят и посещават, формират гръбнака на местните и национални икономики.

„Newhall Walk Retail Park е добре утвърден и основен актив в сърцето на Сътън Колдфийлд, който може да играе важна роля в бъдещето на града, тъй като се стреми да развие предлагането си и да привлече повече местни жители, посетители и инвеститори.

„Като част от генералния план на Royal Sutton Coldfield Town Center, нашият фокус ще бъде върху изграждането на още по-силна дестинация, включително уникално пазаруване и изживяване за свободното време, и това споразумение ще ни придвижи напред, за да постигнем това.“

Деймиън Лойд, специалист по инвестиции и ръководител на инвестициите в имоти на градския съвет на Бирмингам в Avison Young, добави: „Те са стратегически инвестиционни решения, които подобряват средата и преживяванията за тези, които живеят, работят и взаимодействат с местните градове и центрове, както и с градовете. центъра”. сърцето на портфолиото от имоти и амбиции на градския съвет на Бирмингам.

„Придобиването на Newhall Walk Retail Park е отличен пример за това на практика, прясно след одобрение на генералния план и демонстриране на темп и цел в доставката на Сътън Колдфийлд.

„С по-широките планове в ход се надяваме, че това ще бъде трамплин за бъдещи инвестиции, заедно с нашата работа за изграждане на стойност от съществуващото портфолио.

Вземете най-новите истории на Сътън Колдфийлд, доставени направо във входящата си кутия тук.

.

Add Comment