Семейството остана „на студено“ извън летището, след като чакаше 16 часа за забавен полет от Манчестър… след това беше изпратено до Лондон

Семейство Бъри каза, че са преживели “едно нещо след друго”, след като са били изправени пред 16-часово закъснение на полета, докато се опитвали да се приберат от 12-дневна почивка в Турция.

Семейството, което поиска да не бъде назовано, първоначално трябваше да лети обратно до летище Манчестър от Даламан в полунощ в понеделник сутринта (6 юни). Полетът му обаче излита чак в 15:20 часа на следващия ден.

Първоначално на четиричленното семейство беше казано, че първият им полет на TUI е отложен до 6:35 ч. Единствените откриха, че полетът е напълно отменен, когато пристигнаха на турското летище.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: Jet2 търси кабинен екипаж в Манчестър: как да кандидатствате

След това те бяха прехвърлени в хотел, където останаха до обяд, преди да се върнат на летището в Даламан, за да хванат нов полет, който по-късно беше забавен с три часа. В допълнение към разочарованието им, им беше казано, че не могат да летят обратно до Манчестър и вместо това ще кацнат в Бирмингам, преди да бъдат сменени с полет, пристигащ в Лондон Гетуик, поради закъснял самолет.

„Първо ни казаха, че отиваме в Бирмингам и това малко ме дразнеше, защото беше далеч от дома, но след това се преместиха в Гетуик“, казва бащата, който пътува с приятелката си, 12-годишен син и тригодишна дъщеря му каза на МЪЖЕТЕ

„Просто нямаше смисъл за нас, защото имаше и други полети за Манчестър. Просто нямаше никаква комуникация, която да ни каже защо отиваме в Лондон.”Четиричленно семейство каза, че почивката им е минала “надолу”, когато пристигнали на летището, за да се върнат у дома в Манчестър.

Когато семейството пристигна в Лондон в 22 часа в понеделник вечерта, им беше казано, че TUI е осигурил трансфер, за да отведе тях и другите пътници обратно до Манчестър.

„Оставиха ни да стоим пред летището, защото ни казаха, че трансферът ни ще отнеме 15 минути“, каза мъжът.

„Трансферът просто така и не дойде и ни казаха, че е на 15 минути. Попитах дали можем да изчакаме вътре, докато дъщеря ми крещи и плаче, защото й беше толкова студено и просто ни казаха, че ако пропуснем трансфера, ще трябва сами да организираме транспорта си обратно.

„Трябва да има около 20 семейства, останали извън летището, в очакване на този трансфер, който така и не дойде. Ако знаеха, че щеше да е час или повече, бих предпочел да ми кажат и можехме да влезем и да се стоплим. Те ни поставиха в ситуация, в която, независимо какво се случи, трябваше да останем навън на студа.”Четиричленното семейство беше оставено извън летище Гетуик за часове, докато чакаха трансфер до Манчестър.
Четиричленното семейство беше оставено извън летище Гетуик за часове, докато чакаха трансфер до Манчестър.

Семейството каза, че е трябвало да изчака до 3 часа сутринта, преди да им бъде наредено такси, което да ги откара обратно до Манчестър. Приятелката на мъжа добави: „Тригодишният ми син беше с рокля, защото не бяхме с топли дрехи поради жегата в Турция. Планирахме среща и поздрав на летището, така че в очите ни отивахме направо от самолета към колата.

„За щастие тя имаше одеяло и ние го използвахме, за да я увием, но тя все още беше студена. Тя беше гладна и уморена, докато синът ми от допълнителни нужди се ядосваше и беше трудно да го запазя спокоен.

След като се върна у дома в Манчестър в 7 сутринта във вторник (7 юни), семейството се опита да се свърже с обслужването на клиенти на TUI, за да се оплаче от преживяването си. Те казаха, че отне шест часа постоянни опити, преди да се свържат с някого, който според тях в крайна сметка им затвори.

„Багажът ни беше повреден по пътя и трябваше да купуваме нови калъфи“, добави той. „След това те се оказаха повредени и при обратния полет. Имаше чувството, че е едно след друго.

„Беше много силно главоболие, никога не бях изпитвал подобно нещо в живота си. Дъщеря ми е на три години и това беше първата й ваканция, където успя да влезе в басейна и да плува сама, но всичко, за което можем да мислим в момента, е пътуването обратно. Имахме страхотна ваканция и веднага щом пристигнахме на летището, тя просто тръгна надолу. Чувствам се, че начинът, по който се отнасяха към нас, беше смешен. Предложиха ни ваучер за почивка, но никога повече няма да използвам TUI, това беше за първи и последен път.”Бащата каза, че тригодишната му дъщеря е останала да
Бащата каза, че децата му са останали „да плачат и крещят“, след като са били оставени да чакат трансфер, който да ги върне обратно в Манчестър от Лондон.

Приятелката му добави: „Никога повече няма да летя с TUI. Отвратително е как те дори нямаха представител на другия край, когато кацнахме в Лондон, за да ни помогне. Обслужването на клиенти беше впечатляващо. И двамата загубихме заплата за два дни и трябва да платим такса за ясли за два дни, въпреки че дъщеря ми не можеше да присъства. Това е катастрофа в услугата.”

TUI каза, че всички клиенти на засегнатия полет имат право на компенсация и са били изпратени повече подробности за това как да подадат иск. Съветваме клиентите да се свържат със своите доставчици на застраховки за пътуване относно дните, пропуснати от училище или работа.

Говорител на TUI каза: „Бихме искали да се извиним на клиентите на полет TOM805 от Даламан до Манчестър за закъснението и прекъсването на техния полет. За съжаление поради оперативни проблеми полетът беше забавен и след това трябваше да кацне в Лондон Гетуик.

„Направихме всичко възможно, за да върнем пътниците у дома възможно най-бързо, включително осигуряване на настаняване и транспорт за всички клиенти, за да се върнат в Манчестър. Разбираме, че закъсненията в последната минута са разочароващи и бихме искали да уверим клиентите, че правим всичко възможно за да ви отведе до и от вашата почивка.

„Повечето от нашите полети се изпълняват по план и отново се извиняваме за причиненото неудобство.“

Щракнете тук, за да получавате актуализациите на Bury новини, доставени директно във входящата ви поща.

.

Add Comment