Специализирани S-Works Prevail II Vent MIPS преглед на каска – Каски за шосейно колоездене – Каски


Специализирани S-Works Prevail 2 вентилационни Mips
Специализирани

br_каски
BR2799
b/9/a/9/b9a928f0090301c684e2e118f64d3dee9a02ba6e_Specialized_S_Works_Prevail_2_Vent_Mips___10.jpg
266.4g


Нашият преглед

Актуализирана, лека, атрактивна каска с висока производителност, налична на страхотна цена


предимство:
Светлина; много удобно; регулируеми; можете да го видите добре


минуси:
Ограничени цветови опции; твърдите разделители не могат да се регулират

Прескочете, за да видите спецификациите на продукта

Prevail II Vent е водещата лека каска за шосеен велосипед на Specialized.

Оригиналният Prevail II беше една от първите каски, използващи MIPS SL системата, която се отказва от вложката, която позволява плъзгане в равнина. Вместо това, системата MIPS, предназначена да намали прехвърлянето на въртеливо движение към мозъка ви, е вградена в минималистични наушници.

Този дизайн е предназначен да не влияе на обема, въздушния поток или комфорта на шлема, нещо, което често се критикува в оригиналния MIPS дизайн.

Prevail II беше една от любимите ми каски, които нося, особено в по-топлите дни. Беше добре вентилиран, лек, удобен и включваше интелигентния сензор за удари ANGi, който работи със своето придружаващо приложение, за да предупреди вашия контакт при спешни случаи, ако нещо се обърка.

Сензорът за безопасност ANGi вече не се предлага като стандарт, но смяната на съществуващия сензор е проста работа. Сензорът ANGi се предлага отделно за £45.
Уорън Роситър / Нашите медии

Подробности и представяне на каската Specialized S-Works Prevail II Vent MIPS

Новият Prevail II Vent се предлага с готовност за ANGi, но сензорът ANGi вече се продава отделно. Смених сензора на старата си каска.

Prevail II пренася лекотата и комфорта на оригиналния шлем още повече.

Новият корпус е по същество със същата форма. Въпреки това, погледнете по-отблизо и ще видите, че големи участъци от сърцевината от EPS пяна са отстранени.

MIPS SL включва технологията за плъзгане в подложките, така че няма намаляване на обема или нещо, което да пречи на охлаждащите свойства на каската.
Уорън Роситър / Нашите медии

Седем „мостове от пяна“ са премахнати през централния вентилационен отвор и два външни отвора, разкривайки арамидния шнур на вътрешния подсилващ скелет.

Това означава, че вече лекият 304 g Prevail II е намалял до 266,4 g в моята голяма тестова проба.

При 266,4 g за голям размер, Vent II е много лека каска.
Уорън Роситър / Нашите медии

Ефектът върху охлаждането е впечатляващ, тъй като шлемът вече ефективно има три вентилационни отвора, минаващи от челото до задния край.

Никога не съм чувствал, че Prevail II е особено топла каска. Изпробвах този през първите няколко по-студени месеца на годината (като го карах гръб до гръб с предишната версия) и е значително по-въздушен.

Ако шофирате бързо и наведете глава, може да почувствате пълен студ.

За щастие външната обвивка се търкаля над откритите EPS ръбове.

Това е положителна характеристика, предназначена да предотврати случайни повреди и е особено актуална при скъпите леки каски.

Дизайнът Prevail Vent II премахва седем парчета EPS пяна от конструкцията, спестявайки над 30 g, докато излага скелета на арамидната сърцевина.
Уорън Роситър / Нашите медии

Харесва ми възможността за регулиране на презрамките и задната основа (над 4 см вертикално регулиране) и лекият, копринен материал на презрамките се чувства добре на кожата.

Презрамките имат солиден разделител, който седи под ушите ми на сладкото място, но всъщност не се предлага никаква настройка, така че бих опитал, преди да купя.

Изгледът отпред на Vent II показва колко по-отворен е дизайнът.
Уорън Роситър / Нашите медии

Минималната задна основа има приятен циферблат за микрорегулиране с положителни щракания, а неговият двойно широк дизайн на котва означава, че е подходящ и за дълга коса.

Краен резултат от каската Specialized S-Works Prevail II Vent MIPS

Страничните вентилационни отвори на Prevail с пълна дължина вече не възпрепятстват въздушния поток.
Уорън Роситър / Нашите медии

Ако вече притежавате Prevail II, спестяването на тегло от 40 g (което е само 30 g, когато пропуснете ANGi сензора) и допълнителното охлаждане вероятно няма да са достатъчни, за да оправдаят превключването.

Въпреки това, ако търсите нова лека, добре изглеждаща и страхотна каска, тогава Prevail II трябва да бъде високо в списъка ви.

Това е особено вярно, защото можете да намерите Prevail II Vent в продажба на много намалена цена.

Това предполага, че Specialized може да пусне на пазара нови актуализирани първокласни пътни каски S-Works в не много далечно бъдеще.

Add Comment