Съветът на Североизточен Линкълншир обявява план за изкупуване за няколко милиона долари, за да спаси Freshney Place

Съветът на Североизточен Линкълншир публикува многомилионен план за закупуване на търговския център Freshney Place на Гримсби.

Шефовете на съвета казаха, че се намесват, за да защитят 1700 работни места в плана за изкупуване. Органът се стреми да осигури бъдещето на огромния търговски център, който влезе в управление по-рано тази година. В момента е в ръцете на кредитори след финансови затруднения.

Парите от безвъзмездни средства в размер на повече от £17 милиона, осигурени в Future High Street Fund преди повече от година, ще бъдат използвани за закупуване на мола, заедно с допълнителни пари от съвета. Други градове са закупили молове от местните власти.

Прочетете още: Героите за промоция на Гримсби Таун се завръщат в града за парад на победата след чудо в плейофите

Capreon беше нает от попечителите, за да продължи ролята си на управители на активи за мола. Бъдещата сделка ще добави допълнителна сигурност към преобразуването на западния край на мола за £25 милиона.

Това предложение, което получи безвъзмездна помощ от Future High Streets от над 17 милиона британски лири, най-голямата безвъзмездна помощ в историята на Североизточен Линкълншир, ще доведе до изграждането на многоекранно кино и нова зала за хранене и обновен вход към мола в The Old Пазарно място. и арена за бикове.Промени във Freshney Place, Grimsby с преместване на два магазина

Очаква се Съветът на Североизточен Линкълншир и Freshney Place да допринесат с 5 милиона британски лири за проекта, като 17,2 милиона британски лири са осигурени от централното правителство. Тези пари сега ще бъдат използвани за закупуване на Freshney Place и шефовете на съветите ще търсят допълнително финансиране от правителствения изравнителен фонд за финансиране на трансформацията на западния вход, според брифинг на кабинета.

Queensbury Real Estate, национално признат специалист по регенериране, базиран в Лондон, беше привлечен за изпълнение, след като беше назначен в началото на декември миналата година.

Съветът на Североизточен Линкълншир заяви, че доклад, който трябва да бъде представен преди специално заседание на кабинета и след това пред целия Съвет, очертава желание за закупуване на центъра, който влезе в управление по-рано тази година и в момента се продава.

Докладът подчертава следните точки, когато се казва, че е жизненоважно съветът да предприеме този курс на действие, тъй като се стреми допълнително да трансформира градското сърце на Гримсби:

  • Ако Freshney Place бъде придобит от “пасивен” собственик, който не желае да инвестира в предоставяне на план за отдих и подготовка на центъра за бъдещето, очакваният му упадък ще се ускори и центърът (включително Top Town Market) ще подкопае стратегиите на инициативите за подобряване градът. фокусиране и обезкуражаване на местните инвестиции. Други местни власти с подобни проблеми са се намесили с 30 подобни покупки през последните пет години. Някои започват да виждат „значителен напредък в изпълнението на своите генерални планове“.

  • Центърът представлява 60 процента от търговските предложения в центъра на града, поддържайки едно на всеки пет работни места в този район.

  • Този ход ще защити критична част от икономическата и обществена инфраструктура на центъра на Гримсби, като гарантира, че ще запази конкурентно предлагане на дребно и услуги и ще запази до 1700 работни места във Freshney Place и Top Town Market. Ако бъде успешен, центърът ще се управлява от външни управители на активи, а съветът ще възприеме подход „на свобода“.

  • Продължаващият упадък на Freshney Place ще има катастрофално въздействие върху центъра на град Гримсби. Центърът на град Гримсби обслужва голямо търговско население от над 300 000 души и запазва по-високо от средното ниво на купувачи в сравнение с други по-малки градски центрове, според националните данни за търговия на дребно, което отразява липсата на конкурентен център на местно ниво. Следователно центърът на град Гримсби играе жизненоважна роля, осигурявайки фокусна точка за района на Североизточен Линкълншир.

  • Безвъзмездното финансиране от централното правителство, включително Фонда за градовете, вече е претърпяло значителна трансформация в центъра на града, като проекти все още са в ход. Те включват Garth Lane, St James Square, новата младежка зона Onside Horizon и превръщането на St James House в бизнес център и център от E-Factor Group. За да може тази регенерация да продължи, Freshney Place трябва да има стабилно бъдеще.

„Freshney Place е основен актив в центъра на град Гримсби, но съветът не успя да го използва напълно, за да осъществи трансформиращата промяна, която търси в центъра на града. Следователно, в допълнение към защитата от въздействията на потенциално затваряне, придобиването от съвета на Freshney Place би позволило той да бъде по-лесно използван като част от по-широката трансформация на центъра на града.

Приоритетният план е придобиването на Freshney Place с национални пари от Future Main Streets Fund (FHSF). След това съветът ще наддава за заместващи пари, за да продължи работата на FHSF в западния край на Freshney Place и Victoria Street чрез процеса „LUF (Изравняване на средствата) кръг втори“. Органът може да подаде една оферта за парламентарен избирателен район с трета резервация за транспорт през юли тази година.

Другите две оферти за втори кръг на фонда за изравняване (LUF) са избрани проекти от генералния план на Cleethorpes и създаването на нов транспортен център за центъра на град Гримсби. Докато сделките с Гримсби се разгръщат, хората ще бъдат помолени да участват в проучване, което ще бъде публикувано следващата седмица, за да помогне на съвета да подкрепи сделките.

Съветниците също ще обсъдят най-новите планове в генералния план на Cleethorpes и транспортния център на Гримсби, когато съветът поеме сградите на Osborne Street и Garden Street, на панел за проверка следващата седмица.

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО

.

Add Comment