Трябва ли Microsoft да даде „Halo“ на някой освен 343?

Halo в момента е в тенденция с a сто хиляди споменавания в Twitter и това… не е най-добрата новина. Повечето от разговорите онлайн в момента са за мрачната пътна карта, която 343 изложиха за Halo Infinite Season 2, който ще продължи още шест месеца, точно като Сезон 1, с относително минимално съдържание, разпределено през този период. Функциите, които феновете се надяваха да пусне Infinite, сега са „насочени“ към края на август, докато други (кооперация с разделен екран) изобщо нямат дата.

Това повдигна по-широки въпроси за Halo като цяло и как 343 Industries се справя с Halo от името на Microsoft, след като пое Bungie след Halo Reach. Това беше необичайно разделяне, при което Bungie напусна Microsoft, остави Halo IP след себе си и публикува Destiny с Activision. Сега Bungie е купен от Sony с Destiny 2, една от най-големите игри на живо на пазара. И докато много хора играха Halo Infinite, текущото състояние на играта и франчайза като цяло се обсъжда.

Много от това е субективно, но не мисля, че ще намерите толкова много фенове на Halo, които предпочитат Престоят на 343 в Bungie по една или друга причина. Най-общо казано, разговорът около вноските за Halo на 343 беше:

Halo 4 – Имаше доста прилична кампания, но се опита да кодира мултиплейъра си по начин, който не работи за традиционните играчи на Halo.

ореол 5 – Значително подобрен мултиплейър, но завърши с много, много лошо направена кампания, която не се фокусира достатъчно върху Master Chief и като цяло се смята за най-лошата кампания в поредицата.

Halo: The Master Chief Collection – Беше много отдавна, но това беше наистина катастрофално издание, в което играта просто не работеше месеци наред. През годините той бавно се подобряваше и поддържаше, като наскоро надмина общия брой играчи на Halo Infinite на компютър след скорошна актуализация.

безкрайно ореол – Това беше най-играната Halo игра при стартирането, благодарение на включването й в Xbox Game Pass. Първоначално имаше много любов към това колко забавна беше пясъчникът с отворен свят с колекцията от инструменти на Master Chief, въпреки че историята беше малко… по-спорна. Съжаляваме, че пропуснахме някои майор Събития като 343 се опитаха да „поправят“ историята на Halo 5, завършвайки точно когато нещата ставаха интересни с потенциално ново състезание и сега нямаме представа кога трябва да продължи разказът.

Мултиплейърът беше… труден. Геймплеят е солиден, но Infinite има една от най-лошите системи за прогресия в жанра, която трябваше да бъде преработена и променяна няколко пъти през този сезон, както и микротранзакциите. Сега, с шестмесечен втори сезон, който носи само две карти и три режима, феновете вярват, че 343 просто не може да поддържа играта в мащаба, от който се нуждае. И всичко това дойде след като Halo Infinite беше вече той беше отложен с една година назад от първоначалния си прозорец за пускане, който трябваше да бъде във връзка с дебюта на Xbox Series X/S.

ореол шоуто – Това е незначителен детайл, но 343 е участвал силно в шоуто Paramount Plus, което има огромен бюджет и е преминало през милион сценарии, преди да бъде пуснато. Шоуто имаше някои солидни битки, но като цяло, изглежда, че не е обичано от повечето фенове или случайни зрители в момента със странни решения за история и герои.

343 контролира Halo в продължение на десет години, още от пускането на Halo 4 през 2012 г. Въпреки че игрите Halo продължават да се продават добре, защото… те са Halo игри, винаги изглежда има някакъв основен проблем, който придружава всяка версия. , запазвайки играта и поредицата от мястото, където й е мястото, като това, което се предполага, че е водещата интелектуална собственост на Microsoft.

Microsoft вече започва да носи “помощ”. Certain Affinity сега създава отделен мултиплейър режим, вероятно Battle Royale, за пускане заедно с Halo Infinite. Предполагам, че въпросът е дали Microsoft иска да продължи да вярва в 343 през дългата дъга на франчайза, като се има предвид това, което видяхме през последните десет години и как в много отношения сегашното състояние на Infinite и развитието му е един от най-обезпокояващите обрати до момента (въпреки че не мисля, че нещо надхвърля ужасното пускане на Halo MCC за всички времена).

Въпросът може да бъде… дори имат друг вариант? Sony току-що купи Bungie, така че няма да се случи никакъв генерален план за връщането им, за да поемат властта, не че Bungie така или иначе се отказва от работата по Destiny и новите му IP адреси. И Microsoft все още се опитва да разбере как да накара собствените си студиа да работят, а проблемите с производството тормозят The Initiative и нейната игра Perfect Dark.

Може би отговорът е времето и Halo Infinite в крайна сметка ще намери своето място. Но отново, мисля, че става дума за гледане на най-голямата дъга от последните десет години, която бих казал, че представлява много по-голям проблем от най-новите мачове на Infinite. Засега Microsoft изглежда не е съгласен.

Следвай ме В туитър, Youtube, Facebook Й Instagram. Абонирайте се за моя безплатен седмичен бюлетин с обобщение на съдържанието, боже колело.

Вземете моите научнофантастични романи сериал убиец на герои Й Трилогията за земнородените.

.

Add Comment