Феновете на Borderlands, ядосани заради краткото DLC на Tiny Tina’s Wonderlands

Четирима производители на мазнини са открити в Страните на чудесата на Tiny Tina's Wonderlands.

Екранна снимка: скоростна кутия

Гледане на новините наоколо Страната на чудесата на малката Тина през последния месец беше като да гледате цикъла на новините на играта в бързо превъртане напред. Знаете как става: играта излиза. Получава положителни отзиви, феновете го хвалят. DLC пристига, след което е критикуван от фенове. Засега това е основно рамка. Само този път целият цикъл се разгръща в рамките на малко повече от месец.

Страната на чудесата на малката Тинадълготраен спин-оф на скоростната кутия гранични земи серия loot-shooter, излезе миналия месец за конзоли и компютър. само миналата седмица, играта получи първото си DLCтъмницата се обади спирални колектори. Това е първата част от четири, които ще бъдат включени в по-дълга кампания, наречена мистериозни огледала, който включва сезонния пропуск от $30 за страната на чудесата. (Можете да закупите отделни части за $10.) Сезонният пропуск добавя и седми клас, който все още не е разкрит Страната на чудесата на малката Тина.

спирални колекторидо който можете да получите достъп в новата област на Dreamveil Outlook страната на чудесата‘hub city, ви вижда как се биете в поредица от прогресивно предизвикателни битки, кулминиращи в битка с шеф. Завършването на предизвикателствата добавя допълнителни променливи камери и нов рейд бос Камарата на хаосаповтарящ се режим на края на играта, подобен на Roguelite страната на чудесата. и в спирални колектори режим, самият шеф се повишава всяка седмица, въпреки че трябва да завършите всяка версия, преди да можете да отключите следващата версия. Това е нова идея, която принуждава по-дълго време за игра чрез повторения. Но иновациите не са нещо, което можете да дъвчете, и за всички намерения и цели, това ново разширение е серия от камери, в които можете да се биете многократно.

„Едно от ключовите неща е, че въвежда тази концепция [of replayable dungeons] много преди Chaos Chamber”, Мат Кокс, творчески директор на Страната на чудесата на малката Тинаказа ми той в интервю по-рано този месец.

Приблизително 2,7 секунди по-късно спирални колектори беше на живо, гранични земи феновете се отдръпнаха. Не че DLC не е забавно, казват те. Просто е разочароващо кратко, особено когато го сравните с предишни разширения на подобна цена. гранични земи игри. Популярен гранични земи серпентин Ki11erSix накратко обобщи коментарите в Twitter, вземайки под внимание че той спирални колектори самото състезание е кратко, шефът е лесен за управление, отборът, който можете да спечелите, е “разочароващ”, а очакванията не са в съответствие с това, което гранични земи Феновете имат за разширенията.

Chums отваря широко челюсти в DLC Tiny Tina's Wonderlands Coiled Captors.

Екранна снимка: скоростна кутия

„Оплачете се тук. Целият subreddit е залят със същите публикации“, играч написа в полувирусна публикация в Reddit за него страната на чудесата subreddit малко след пускането на спирални колектори. „Тази нишка вече е по-дълга от DLC“, пошегува се друг играч в същия ден. Много от близо 1000-те отговора са по подобен начин отрицателни, казвайки това спирални колектори той не предлага почти същата печалба за парите ви като разширения с подобни цени.

До известна степен отблъскването е разбираемо. гранични земи Игрите, както посочи Ki11erSix, са известни с това, че предлагат значителни разширения след стартиране. Първата игра, пусната през 2009 г., включваше три разширени наративни DLC, които добавиха допълнителни мисии и региони към играта, всяка от които се предлага за $10. (Четвърто разширение, Безумни подземни бунтове на Мокси, това беше по-скоро режим на арена, отколкото разказвателна кампания. Това също беше пуснато в игра за $10).

През 2012 г, гранични зони 2 направи същото, като видя четири дълги разширения след пускането му, всяка от които се предлага за 10 долара за бройка или в комплект с сезонен пропуск за $30. Едно от тези разширения, Нападението на малката Тина срещу крепостта на драконаслужи като предшественик на Страната на чудесата на малката Тина. Миналата година Gearbox го направи достъпен като отделен запис за $10. Също така беше безплатно за една седмица в магазина за епични игри.

гранични зони 3който излезе през 2019 г., Какво още включваше четири кампании след стартиране. Те бяха малко по-скъпи от първите две игри: $15 за частичните разширения, $50 за сезонния пропуск. Здравей инфлация. гранични зони 3 в крайна сметка има а второ сезонен пропуск; Въпреки това, вместо пълни разширения, двете плъгини:дизайнерска кройка Й Режисьорската версия— току-що добавиха нови режими, мисии и врагове към основната игра. Този пропуск струва $30.

Така че тук със сигурност има исторически прецедент за по-месен DLC. Но от друга страна, не е като Gearbox умишлено да закрива всичко, което е включено в сезонния пропуск. Във всички рекламни материали, от прессъобщения до трейлъри, студиото беше ясно какво спирални колектори— и последващите мистериозни огледала глави – би означавало. И ако смятате, че Chaos Chamber е основната атракция на Страната на чудесата на малката Тинаслед това основната рамка на спирални колектори Това не е това, което получавате с първото си преминаване през тяхната слаба кампания; основната схема е това, което добавя към Chaos Chamber. (С риск да попаднете в плевелите на, гадостПриписването на парична стойност на изкуството, $10 за добавяне на куп нови стаи и възможни битки към roguelike не е много по-скъпо от разширения с подобен обхват за други roguelike, като напр. Мъртви клетки.)

Но като се върнем към първата ръка, съжалявам, съжалявам, имам също и идеята, че Gearbox е трябвало да направи всичко възможно, за да изясни дължината на спирални колектори и подобните му. В крайна сметка отново има повече от десетилетие история, която засилва идеята, че „гранични земи DLC“ е еквивалентен на „велика кампания“. Не е трудно да си представим, че известно време гранични земи феновете се нахвърлиха върху сезонния пропуск, без дори да погледнат съдържанието му.

Gearbox не отговори на искане за коментар за тази история.

.

Add Comment