Android 13 Beta 3 Практически: Топ нови функции [Video]

Последната публична визуализация на Android 13 пристигна с редица нови настройки, малко настройване и няколко включени екстри. За да разрешим по-добре това, което трябва да знаете, ние се заехме с Android 13 Beta 3.

Тъй като сега сме в бета фаза на Android 13, със сигурност ще видим забавяне на новите допълнения и тежки функции, тъй като Google изгражда някои от съществуващите функции. Тъй като това е усъвършенствана версия, а не основна корекция, не очаквахме радикални промени, защото Beta 3 носи етапа на стабилността на платформата. Въпреки това тук има още много нови неща, в които да се потопите.

Видео — Android 13 Beta 3 Практически: Топ нови функции!

Абонирайте се за 9to5Google в YouTube, за да видите още видеоклипове

стабилност на платформата

Това не е съвсем удобно за потребителя, но ще засегне повечето собственици на Pixel и Android през следващите месеци, когато Android 13 пристигне на стабилна основа. Стабилността на платформата означава, че Android 13 Beta 3 включва финализирани API и системно поведение. На практика това означава, че разработчиците на приложения за Android могат да започнат окончателно тестване за съвместимост за приложения, SDK и библиотеки. Освен това повече приложения вече идват в алфа и бета каналите в подготовка за стабилното издание на Android 13.

Така че, макар че може да не забележите нищо първоначално, може да видите, че повече приложения започват да използват някои от основните функции, добавени по-рано по време на прегледа на разработчиците на Android 13 и процеса на бета версия.

Универсалното търсене на устройство връща и добавя търсене в мрежата

Голямо разочарование в предишната версия на Android 13 Beta беше премахването на универсалното търсене на устройства. В Android 13 Beta 3 това се завърна и е напълно функционално. Това не е всичко, тъй като включва дори някои страхотни нови трикове, като възможността да търсите в мрежата за всяка от вашите заявки, както и да търсите в хранилището на вашето устройство.

Ето редица други страхотни настройки, които могат да ви помогнат, тъй като можете бързо да търсите в редица предварително инсталирани приложения направо от лентата за търсене на Pixel Launcher. Въведете заявка и можете да изберете отделно бързо действие за търсене в Google, YouTube, Maps, Play Store или настройките на устройството. Това със сигурност може да спести време в сравнение с необходимостта да отворите всяко от тези приложения поотделно и да преминете към лента за търсене или да въведете поле за търсене.

Нов потребителски интерфейс за регистрация на пръстови отпечатъци

Настройките за пръстови отпечатъци или потребителския интерфейс за регистрация са леко коригирани в Android 13 Beta 3, за да се приспособят по-добре устройства със скенери в дисплея. Понастоящем това е ограничено само до Pixel 6 и 6 Pro, но тази промяна вероятно е въведена, за да се гарантира, че предстоящите серии Pixel 6a и Pixel 7 имат по-плавен биометричен процес на записване.

Чрез добавяне на нов пръстов отпечатък в Android 13 получавате по-очевидни визуални знаци, които да ви помогнат по-добре да регистрирате пръста си и да добавите върховете или ръбовете. В Android 12 в момента се използва текстово съобщение заедно с направляващи скоби, които всъщност не се виждат напълно, когато натиснете пръста си върху екрана.

Извършването на тази промяна в раздела за записване на пръстови отпечатъци в Android 13 може да има големи ползи за предстоящата серия Pixel 7 и също така може да помогне на тези, които имат проблеми с текущия си телефон от серия Pixel 6, и да гарантира по-добри времена за отключване, когато използват новия метод за отключване. За съжаление е твърде рано да се каже дали ще помогне на тези, които в момента страдат от проблеми с пръстови отпечатъци на серията Pixel 6.

По-голяма лента за навигация с жестове

По-голяма лента за навигация с жестове Android 13 beta 3 практически

Въпреки че това е незначителна козметична промяна, лентата за навигация с жестове в Android 13 Beta 3 е актуализирана, за да бъде по-смела и по-забележима от преди. Това всъщност е първата промяна в лентата за навигация, откакто беше въведена за първи път в Android 10. Предишните методи за навигация с три и два бутона бяха постоянно избутани настрана, тъй като Google се фокусира изцяло върху жестовете с всички нови устройства.

Актуализацията прави навигационното „хапче“ по-дебело и по-широко. Изглежда, че Google имитира навигационната лента на iOS, което би имало много смисъл, като се има предвид, че Apple помогна да ръководи базирана на жестове навигация на смартфони след представянето на iPhone X.

Тази промяна няма абсолютно никакъв ефект върху използваемостта, но със сигурност ще помогне за подобряване на видимостта за тези, които са преминали от iOS или идват от друго устройство с Android, което може да използва алтернативен метод за навигация.

Малки корекции в медийния плейър

Потребителският интерфейс на медийния плейър модифицира практичната версия на Android 13 beta 3

Манията на Google по медийния плейър на Android продължава с още промени. Предишните промени, които изглеждаха малко неуместни, бяха коригирани с Android 13 Beta 3. Когато използвате бутоните за прескачане/напред или възпроизвеждане/пауза от заключения екран или медиен плейър за известия, веднага ще забележите, че те са по-малки и по-компактни . отколкото в бета 2.

Ще се промени ли това отново в Beta 4 и след това? Има вероятност да може, което означава, че е невъзможно напълно да се изключи. Това каза, че няма да е предварителен преглед на Android без много фокус върху медийния плейър.

Различни промени и настройки на потребителския интерфейс

Има някои допълнителни настройки на Android 13 Beta 3, които са забележителни, но няма да повлияят на използваемостта на устройството, когато бъдат открити. Пример за това е въвеждането на повече бутони с форма на хапчета в секциите на менюто Настройки. Това със сигурност ще помогне за видимостта, но не предлага никаква допълнителна функционалност.

Неотдавнашният спад на пикселната функция през юни добави сигнал за фенерче към джаджата с един поглед. Въпреки това, тя не е достъпна за много хора, работещи с най-новата стабилна версия на Android 12. Ако използвате Android 13 Beta 3, опцията изглежда е достъпна за много (но не всички) и може да бъде активирана или деактивирана на по-дълбоко ниво. Преглед на настройките.

За съжаление, опцията Fast Pair също беше премахната от менюто „Предпочитания за връзка“ в тази актуализация. За щастие, това не направи много повече от това да ви позволи да активирате или деактивирате локално сканиране на устройства с функцията Google Fast Pair.

Android 13 Beta 3: Коя е любимата ви нова функция?

Това е практически преглед на всичко ново в Android 13 Beta 3. Когато се комбинира с визуализациите на разработчиците, има много нови неща, които трябва да откриете. Въпреки това, този кратък списък включва всички основни функции, насочени към потребителите, които сме срещали досега.

Без съмнение по-дребни ощипвания и промени могат да се промъкнат под радара и ще видим, че скрити опции се появяват през следващите дни и седмици. Вероятно ще се потопим по-задълбочено във всичко, което е добавено, включително някои функции, които изискват малко работа, за да работят напълно в нашия пълен преглед, който идва с пълната стабилна версия на Android 13.

Коя е любимата ви нова функция(и)? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

FTC: Ние използваме автоматични партньорски връзки, които генерират приходи. Плюс това.


Посетете 9to5Google в YouTube за още новини:

Add Comment