British Airways отменя повече полети през лятото

British Airways ще продължи да отменя полети поне през следващите два месеца на фона на опасенията за “лятото на хаоса при пътуване”, тъй като водещият превозвач съкращава около 100 ежедневни услуги поради недостиг на персонал.

BA отмени повече от 1000 полета през последните три седмици, като пътниците обикновено получават няколко дни предизвестие, а министърът на транспорта Грант Шапс призова авиокомпаниите да „възстановят надеждността на системата“.

Шапс призна, че голяма част от персонала не работи поради скорошния скок в случаите на Covid-19 и каза, че операторите са подценили търсенето на пътници и че е провел спешни разговори с шефа на BA Шон Дойл за ситуацията.

Дойл каза на персонала във видео съобщение тази седмица, че авиокомпанията ще съкрати разписанията до края на юни, месец по-дълъг от преди това, за да ги направи надеждни, след като по-рано каза, че полетите ще бъдат съкратени до май.

Появявайки се днес пред комисията по транспорт в парламента, за да отговори на въпроси относно неотдавнашния хаос, г-н Шапс беше попитан от депутата от лейбъристите Бен Брадшоу: „BA отменя почти 100 полета в и извън Хийтроу днес, така че можете да гарантирате, че британската общественост не е ще се сблъскат с лято на хаос в пътуванията, както направиха по Великден?

Шефът на British Airways Шон Дойл

Секретарят по транспорта Грант Шапс (вляво, по време на изслушването на комисията по транспорт в парламента днес) е провел спешни разговори с шефа на British Airways Шон Дойл (вдясно, изображение на файла) относно състоянието на анулираните полети през последния месец.

Пътниците се нареждат на опашка за регистрация на терминал 2 на летище Хийтроу в Лондон на 9 април на фона на смущенията на летището този месец.

Пътниците се нареждат на опашка за регистрация на терминал 2 на летище Хийтроу в Лондон на 9 април на фона на смущенията на летището този месец.

Г-н Шапс отговори: „Ще ви е интересно да знаете, че вчера поканих Шон Дойл, ръководител на British Airways, в офиса си, за да му задам точно този въпрос. Очевидно са частна фирма. Той ми каза, че сега проактивно намаляват програмата си преди време, за да отговорят на търсенето.

Той също така обясни, че проблемите са нарастващи болки в много различни посоки, много, много бързо.

Паспортният фарс, когато сайтът за бърза песен се срине

Фиаското около забавянето на паспортите стана още по-голям фарс тази седмица, когато бързата услуга се срина.

Смята се, че милиони са забавили подновяването на документите си по време на пандемията и служителите се борят с изоставането от заявления. Десетседмичната цел за обработка се пропуска многократно, като кандидатите чакат до пет месеца.

Паспортната служба предлага бърза услуга, предлагаща време за изпълнение от една седмица на най-високата цена от £142 за паспорт за възрастен и £122 за дете. Но туристите, които отчаяно се опитаха да използват услугата вчера, бяха посрещнати със съобщение „системата е заета“.

Уебсайтът на gov.uk добави: „За съжаление, в момента изпитваме голямо търсене на тази услуга и системата е заета. Моля, опитайте отново по-късно.’

Показваше съобщението през по-голямата част от вчера сутринта и следобеда.

Съгласно правилата за пътуване след Brexit пътуващите от Обединеното кралство трябва да имат валидност на документите най-малко три месеца, което заплашва да окаже по-голям натиск върху системата.

Шефът на Хийтроу Джон Холанд-Кей каза: „Наистина е разочароващо да чуя за забавяния. Ако не бъде разрешен, това ще означава, че хората няма да могат да избягат“.

„Така че по принцип те са добре с пилотите, мисля, например, но тези на земята (например обработката на багажа) са били много по-трудни в много, много стегнат пазар на труда, където за щастие се приближаваме до пълен наемане на работа. , ми беше доста трудно да се направи.’

Авиокомпаниите, включително easyJet, трябваше да отменят полети през последния месец, след като не успяха да се справят с нарастването на търсенето през великденските празници и се борят да наемат отново достатъчно персонал, който беше уволнен или напуснат по време на пандемията.

Според Financial Times г-н Дойл казал на персонала, че авиокомпанията е увеличила графика си от 30% на 80% само за няколко месеца, добавяйки: „От решаващо значение е да направим всичко възможно, за да дадем увереност на нашите клиенти за следващите ви пътувания.

Той не потвърди колко още полета ще бъдат отменени сега, но каза: „Всички набират служители за позиции на първа линия и процесите на насочване отнемат твърде дълго, за да могат хората да получат разрешение за работа на летищата“.

Шефът на Хийтроу Джон Холанд-Кей призова вчера министрите да намалят бюрокрацията, за да могат операторите да наемат персонал по-бързо.

Той каза, че разрешаването на операторите да имат достъп до записите на HMRC, показващи предишни работодатели на новобране, може да ускори процеса с две до четири седмици.

Това ще позволи на операторите да запълват по-бързо свободните работни места и ще помогне да се избегнат смущения, тъй като летните пътувания се увеличават.

Днес г-н Шапс каза, че проблемът с разрешението за сигурност е нещо, което Министерството на транспорта е разглеждало като начин да помогне на авиационната индустрия.

Той каза на комисията по транспорта днес: „Не мога и Комитетът не би очаквал от мен да направя компромис по какъвто и да е начин с авиационната безопасност, но прегледах правилата и намерих една област, в която можем да помогнем с бюрокрацията. , особено с по отношение на нови хора, навлизащи в индустрията, които след това трябва да преминат проверка за сигурност.

„Можем да започнем обучението, без да ги излагаме на части от обучението, които са свързани с безопасността, без да завършваме проверката за безопасност, стига тя да е завършена, преди да започнат нещата, свързани с безопасността.

Пътници се нареждат на опашка, за да влязат в охраната на летище Хийтроу, терминал пет на лондонското летище на 14 април.

Пътници се нареждат на опашка, за да влязат в охраната на летище Хийтроу, терминал пет на лондонското летище на 14 април.

British Airways отмени вчера 100 вътрешни и европейски полета.  На снимката: Стоковое изображение на самолет BA в Хийтроу

British Airways отмени вчера 100 вътрешни и европейски полета. На снимката: Стоковое изображение на самолет BA в Хийтроу

„И аз имам уставен инструмент, мисля, че той всъщност е пред Камарата днес, за да направя точно това. Всъщност малко свобода от Brexit ни позволи да го направим и това е един пример за това как ще се опитаме да работим с индустрията, но в крайна сметка те ще трябва да решат тези проблеми, като поставят хората на правилните места. “

Пътуващите призоваха да използват неизразходвани ваучери за £85 милиона

Туристите са призовани да използват неизразходвани ваучери на стойност 85 милиона британски лири, преди да загубят финансова защита.

Това е общата стойност на неизползваните кредитни известия за възстановяване (RCN), дадени на клиенти от туристически компании за пакети, анулирани поради пандемията на коронавирус, съобщи Службата за гражданска авиация (CAA). Ваучерите могат да се използват за покриване на разходите за нова ваканция или да се осребрят в брой.

Всички издадени между 10 март 2020 г. и 19 декември 2021 г. са обхванати от схемата на Atol, което означава, че притежателите няма да загубят, ако компанията, в която са резервирали, фалира. Тази защита изтича на 30 септември.

Майкъл Бъдж, директор на Atol, който се управлява от CAA, каза: „Милиони туристи са пропуснали пътувания през последните две години, като на много им е предложено възстановяване на суми по кредитни известия по време на пандемията.

„Тъй като търсенето на пътувания продължава да расте отново, ние искаме да сме сигурни, че потребителите се възползват напълно от финансовата защита, която им е налична. Ако имате кредитно известие за възстановяване на сума, направете резервация, защитена от Atol, или поискайте възстановяване много преди 30 септември, за да избегнете излагането на парите си на риск.

Потребителите имаха законно право на възстановяване на суми в брой в рамките на 14 дни за пакети, анулирани поради вирусната криза. Но много туристически компании предлагат RCN като алтернатива, за да подпомогнат паричния си поток по време на прекъсването.

Това идва, когато фиаското около забавянето на паспортите се превърна в още по-голям фарс тази седмица, когато бързата услуга се срина. Смята се, че милиони са забавили подновяването на документите си по време на пандемията и служителите се борят с изоставането от заявления.

Десетседмичната цел за обработка се пропуска многократно, като кандидатите чакат до пет месеца.

Паспортната служба предлага бърза услуга, предлагаща време за изпълнение от една седмица на най-високата цена от £142 за паспорт за възрастен и £122 за дете.

Но туристите, които отчаяно се опитаха да използват услугата вчера, бяха посрещнати със съобщение „системата е заета“.

Уебсайтът на gov.uk добави: „За съжаление, в момента изпитваме голямо търсене на тази услуга и системата е заета. Моля, опитайте отново по-късно.’

Междувременно се твърди, че бордът на собствениците на BA, International Airlines Group, е загрижен за липсата на ИТ инвестиции в авиокомпанията.

Миналия месец BA имаше третия си компютърен повред тази година и 1000 полета бяха отменени или забавени през уикенда. Оттогава повече от 1000 са били уволнени, отчасти поради недостиг на персонал, след като хиляди работни места бяха съкратени по време на пандемията.

Пътниците казват, че също не са успели да се свържат с обслужването на клиенти или да се регистрират онлайн. Други чакаха дни наред за изпращане на багаж, който не можеше да бъде разтоварен от самолетите.

Пътуващите са изправени пред дълги опашки на летища като Бирмингам, Хийтроу и Манчестър, като Шапс каза вчера, че авиокомпаниите „подценяват колко ще има търсене“ и че скокът в случаите на коронавирус „би причинил проблеми“ на „много хора“ “. . ‘ не работи.

Той каза пред Times Radio: „Притеснен съм и ще се срещна с някои от авиокомпаниите, които рутинно отменят.

Сигурен съм, че е във ваш интерес, както и за пътуващите, да ги видите как пренареждат графиците си и ще се срещна с тях тази седмица, за да разбера плановете им за пренареждане на графиците. Трябва отново да върнем надеждността в системата.

Говорител на BA каза за MailOnline днес: „Последните няколко седмици бяха предизвикателство и затова ние сме изцяло фокусирани върху три приоритета: нашите клиенти, поддържане на най-големия стимул за набиране на персонал в нашата история и повишаване на нашата оперативна устойчивост, за да помогнем да осигурим сигурност на нашите клиенти .

„Взехме решението да намалим графика си, като обединяваме някои полети с ниска заетост и полети до дестинации с множество услуги всеки ден и използваме по-големи самолети, давайки на клиентите максимална гъвкавост да резервират отново при нас или друга авиокомпания, колкото е възможно по-близо. от първоначалната си продукция . възможно време или да получите пълно възстановяване на сумата“.

.

Add Comment