Fire Emblem Warriors: Three Hopes се оформя като Belter

Вече минаха пет пълни години от Nintendo огнена емблема и Koei Tecmo Воини Серията се сблъска за първи път, което доведе до доста великолепните Fire Emblem Warriors, игра, която наричаме “едно от най-добрите излети от Musou досега” че “комбинира приятна битка с тактики в реално време, вярно отдавайки почит на двата франчайза, които обединява.”

Да, може би бяхме малко притеснени в навечерието на грандиозния хак-ен-слеш през 2017 г., страхувайки се, че ще получим малко повече от стандартно усилие на Musou в блато с бърз нов външен вид на Fire Emblem, но страховете ни се оказаха неоснователни тъй като Omega Force и Team Ninja успяха да доставят вкусно сливане на двама неочаквани приятели. Това беше игра, която успешно взе стратегиите и елементите на взаимоотношенията на походовата тактическа RPG на Nintendo и ги слее с OTT действието на дългогодишния франчайз Musou на Koei Tecmo, което доведе до възхитително изживяване, което стои редом с Hyrule Warriors като най-доброто, което жанрът се представи през последните десет години.

Разбира се, от 2017 г. видяхме огромния успех на Fire Emblem: Three Houses on Switch, така че не е изненада, че се завръщаме на бойните полета на Fódlan на 24 юни в Fire Emblem Warriors: Three Hopes. игра, която изглежда е предназначена да подобри всичко, което ни хареса в предшественика си. Бяхме останали с играта през последната седмица или около това в подготовка за нашия пълен преглед и засега смятаме, че тази изглежда като победител.

Ако вече сте се отдали на Fire Emblem Warriors, най-вече ще знаете резултата тук, като играта този път ще поеме целия състав на Three Houses. Преброяваме общо 24 героя заедно с нов протагонист и ги пускаме с главата напред в битки в стил Musou срещу орди от врагове. Ядрото на геймплея тук остава много подобно на усилията от 2017 г., вие ще започнете, като изберете дали искате да играете в класически или ежедневен режим, което означава, че вашите другари ще бъдат възкресени или вечно мъртви и вие ще можете да изберете също. между режим „бавен и стабилен“ или „бърз и ефикасен“, който влияе на това колко планиране преди и след битка и преброяване на числата трябва да се справите.

След като вземе решенията си по тези аспекти, той се запознава с новия протагонист на играта, Шез (който може да бъде мъж или жена), докато се изправят срещу Byleth, той бързо претърпява поражение и тръгва да ближе раните си, преди да се присъедини към неговия сили. с Еделгард, Димитри и Клод, за да унищожат някои гадни бандити, случайна среща, при която те са поканени да се присъединят към една от трите къщи на играта, преди да се впуснат в изцяло ново приключение.

Първата голяма разлика в основната структура тук в сравнение с усилията от 2017 г. е фактът, че можете да изберете да се приведете в съответствие с Черните орли на Еделгард, Сините лъвове на Димитри или Златните еленчета на Клод, докато се стремите да им помогнете в техните ленти. Този избор от три пътя не само увеличава предлаганата възможност за преиграване, но също така изминава дълъг път, от това, което преживяхме поне в първите няколко глави, до подобряване на аспекта на историята на предишните Fire Emblem Warriors, елемент, който доста липсваше..

Тук има още толкова много неща за задълбочаване по отношение на героите и разказа (нещо, което често не можете да кажете за играта на Musou!), а в ранните врати има много катсцени, избор на диалози и дискусии, в които да се включите. . Избрахме да стартираме Edelgard за първата ни игра и между битките прекарахме много време с Хуберт, Фердинанд, Линхард, Каспар, Феликс и другипроцедурен аспект, който играта прокарва през набор от странични дейности, които ви дават възможност да създавате или прекъсвате взаимоотношения, фактор, който пряко влияе върху това колко добре се представят вашите другари на бойното поле.

Елементът на бойното поле на Fire Emblem Warriors се завръща тук и не е изненадващо, че е обогатен с нови начини за взаимодействие с членовете на вашата група. Домашните задължения се завръщат, което ви позволява да печелите бойни бонуси, като се обединявате, за да изпълнявате задачи в лагера като готвене, което ви позволява да дарявате благодат на себе си и на вашето парти, като напълвате корема си с вкусни ястия, преди да тръгнете да ударите друг ядосан. орда лоши момчета

Придържайки се към лагера, ще намерите и мениджър на дневници, който ви позволява да преигравате ключови битки, за да спечелите XP и награди, мениджър на съоръжение, където ще надстроите лагера си, давайки ви достъп до повече начини за взаимодействие с другари и получаване на подобрения. , учебна зона, ковач, началник на батальон, магазинер, оръжейник и др. фу!

Накратко, между битките тук имате множество начини да изчакате времето си и да се задълбочите в аспектите на взаимоотношенията на Fire Emblem. Дори ще можете да провеждате специални разговори с ключови герои, където можете да прекарате известно време сами и можете да развиете допълнително тези взаимоотношения. Не сме съвсем сигурни до каква степен и в каква посока се развиват тези специални взаимоотношения – все още сме в началото на играта – но феновете на поредицата със сигурност са добре обгрижвани тук по отношение на количеството взаимодействие, което могат имат. с целия актьорски състав на Три къщи.

Като се има предвид, че засега изпитваме само една къща и нейните протагонисти и това ни даде повече от достатъчно в начина на герои, за да започнем да изравняваме, оборудваме, оборудваме и опознаваме, със сигурност изглежда има много Разровете се тук, когато разгледате трите пътя на къщата и всяко възможно пресичане на съдби, което може или не може да се случи по-късно.

На бойното поле, добре, както вече споменахме, нещата вървят както обикновено, като избраната от вас група воини се нахвърлят около картите и използват комбинация от прости комбинации и крещящи специални движения, за да разбият огромно количество врагове. Специфичните за класа специални движения, бойни изкуства и магически атаки се завръщат, както и механиката на Пробуждането, която ви вижда временно усилени. Можете също така да извършвате критични изблици и да се обединявате с всички близки членове на групата, известни тук като „помощни задачи“, за супер крещящи екипни комбинации. Както в Fire Emblem Warriors, тук също има оръжеен триъгълник, като някои видове оръжия са по-ефективни срещу други. Може да звучи малко сложно, но на практика просто превъртате през наличните си воини и картата на битката ще ви каже със сини и червени икони дали този боец ​​е по-силен или по-слаб срещу враговете, с които се изправяте в момента.

Когато става въпрос за избор на воини от списъка ви, ние също бяхме впечатлени от това колко много можете да надграждате и специализирате любимите си герои, с които след това можете да играете, като разменяте, докато сте в действие. Има много различни класове, в които да се забиете тук и можете да изберете да превключите и да тренирате в някой от тях, както сметнете за добре. Шез, например, започва играта в класа Fluegel, който е специализиран в мечове с двойно оръжие, но след това можете да тренирате и да преминете към всеки от другите разклоняващи се класове в играта, всички от които работят до начинаещи, средно напреднали. , напреднали и майсторски нива. Все още не можем да разкрием някои от най-вкусните аспекти на новото в различните класове и нива на майсторство в играта, но можете да сте сигурни, че има много неща, от които да се вълнувате, ако знаете какво има с вашите стратегии на Fire Emblem.

Разбира се, всички тези неща директно се захранват с една голяма разлика между тази и обикновената игра на Warriors, а това е възможността да поставите на пауза действието по всяко време, за да дадете заповеди на текущата си група и да ги разведете из бойното поле. Ще трябва да водите отряда си да нападне и превзема крепости, да защитавате и да се грижите за различни специални единици по време на бонус цели в движение и да се уверите, че имате покрити всички бази, за да предотвратите враговете да си възвърнат контрола над позициите, след като аз имам преместен в друга област на картата. Преди битката ще имате възможност да изберете точно кого искате да заведете в битките и това е мястото, където следенето кой е най-добрият да се изправи срещу враговете на дадено ниво ще се отплати.

Ако всички тези системи звучат като много караница, не се страхувайте, те всъщност са впечатляващо рационализирани неща и придават на повтарящия се характер на основната битка на Musou задоволителен стратегически слой.

Ако всичко това звучи като много неприятности, не се притеснявайте, всъщност всичко е впечатляващо рационализирано и придава на повтарящия се характер на основната битка на Musou задоволителен стратегически слой, както и възможността за превключване между всеки герой. в момента на терена с натискането на бутон, което ви позволява да жонглираш кой с кого се бие в реално време.

На картата на света на играта, в която ще се настроите преди мисиите, имате основна цел на кампанията, към която да работите, като участвате в по-малки битки, докато бавно завладявате регион. След като завършите тези битки и успешно завършите сблъсъка с основната история на конкретен регион, ще имате много допълнителни странични дейности, за да събирате плячка, както и по-специфични куестове и експедиции, на които да се насладите, всички от които Ще обичам. дава плячка, оръжия, материали, XP и т.н. Бяхме малко притеснени за продължителността на някои от бойните мисии, които сме играли; някои имат чувството, че са свършили, преди да са започнали наистина, но стискаме палци да станат много по-солидни. конфронтации по-късно по пътя.

По отношение на производителността, нещо, което е било голям фактор по отношение на игрите на Musou на Switch в миналото, ние сме много впечатлени от това, което сме изпитали досега. Участвали сме в някои доста големи битки тук и там, поемайки орди от врагове и шепа босове и други зверове, и все още не сме забелязали проблеми с честотата на кадрите. Този път няма опция за графични настройки, няма режими за качество или производителност, между които да превключвате, но това, което сме играли досега работи отлично и изглежда фантастично в по-голямата си част в докиран и ръчен режим, с много ярки атаки и някои приятни среди които компенсират лека липса на подробности за вражеските единици.

Все още не сме тествали кооперативните битки на играта, опция за игра, която се отваря след глава 4, позволяваща малко забавление, но във всички други качества изглежда, че успява да избегне проблемите, които имаме видях с подобни на Hyrule Warriors: Age of Calamity.

С демо, за което се говори, че ще бъде пуснато, [UPDATE: It’s available right now!] Не след дълго ще се сдобиете с този и от няколкото часа, които сме вложили досега, сме оптимисти, че имаме малко колан на ръцете си, който трябва да задоволи Fire Emblem и Warriors фенове. Същото.


Ще скочите ли в Fire Emblem Warriors: Three Hopes, когато излезе по-късно този месец? Кажете ни в коментарите!

.

Add Comment