Knotwords смесва Wordle с кръстословици

От години дизайнерът Зак Гейдж е влюбен в произведенията на известния японски издател на игри Николи. Компанията е най-известна с популяризирането на судоку и е известна със своите минималистични версии на пъзели като нонограми (които феновете на Nintendo може да разпознаят като пикрос). За Гейдж създаването на такъв чист, прост и достъпен пъзел беше дълго търсена цел. Той го описва като „вид мания“, която „се чувства като огромно дизайнерско предизвикателство, защото е толкова трудно да се направи“. Той опита много идеи, но най-накрая намери решение: скромната кръстословица.

Тази седмица Гейдж и неговият партньор Джак Шлезингър ще пуснат възли на iOS, Android, Mac и PC. Това е игра, базирана на предпоставката, че най-интересната част от кръстословица не са всички умни улики, а самата мрежа от букви. „Има нещо странно в кръстословиците, което е, че ако говорите с играчите на кръстословици за кръстословици, всичко е за уликите и структурата на уликите“, казва Гейдж. “Но работата е там, че действителната решетка с букви е невероятно сложна… но като играч това е като малък страничен ефект, върху който дори не се фокусирате.”

възли използвайте тази мрежа като основа за пъзел игра, насочена към думи. Всеки възли Пъзелът изглежда като кръстословица, но вместо да използвате загадъчни улики за решаване на въпроси, които по същество са любопитни въпроси, вие решавате пъзела, като създавате валидни думи от предварително определени групи от букви. Всеки пъзел е разделен на зони и във всяка зона можете да използвате само определени букви. Предизвикателството е да се измислят начини да се използват тези специфични подреждания на букви, за да се създадат правилните думи, които запълват мрежата като кръстословица. За тези, които не могат да си представят това, вижте GIF-а по-долу или трейлъра по-горе:


възли.

Ако името на Гейдж ви звучи познато, това вероятно е защото през последните години той пусна редица приложения, които имат за цел да преоткрият или преосмислят класическите игри. Това включва подобни на наистина лош шах, джапанка пасиансЙ джобен басейн. Той дори проектира нова версия на Змия за наскоро пуснатия ръчен Playdate и през 2020 г. се обедини с Schlesinger в опит да създадат по-добра цифрова версия на судоку. концепцията на възли всъщност е по-рано добро судоку: Първоначално двойката спря проекта, за да работи върху играта судоку. Като част от това преживяване, те намериха ново вдъхновение в KenKen, добавка на судоку, която разделя решетката на пъзела на зони, всяка от които има прикрепено към нея математическо уравнение, така че не само трябва да решавате традиционното судоку, но и да получите аритметиката е вярна. Шлезингър дойде с идеята да приложи това към своя прототип на каламбур.

„Това наистина ме впечатли, защото когато работех добро судоку, майка ми наистина се опитваше да ме накара да направя игра на KenKen“, казва Гейдж. „Тя каза, че „судоку е наистина скучно“. KenKen е наистина интересен, защото в судоку вие просто прилагате шаблони. Но в KenKen всяка ситуация е уникална и трябва да помислите за възможностите на пространството.“ Гейдж казва, че когато е приложил идеята за зоната към възли “работи мигновено.” След това двойката се раздели; Гейдж започва да създава пъзели на ръка, докато Шлезингер разработва генератор на пъзели. След това те ще сравняват бележки, за да разберат как да генерират идеални пъзели за финалната игра.

AN възли пъзел от началото (отляво) до края (вдясно).

Разбира се, не можете да говорите за игра на думи през 2022 г., без да споменете шестбуквения слон в стаята: дума. Да наречем ежедневната игра за отгатване на думи на Джош Уордъл сензация би било лекомислено. Гейдж казва, че виждайки огромния успех на Wordle, който включва, наред с много други неща, да бъде придобит от Ню Йорк Таймс„е вдъхновяващо“ и повлия на редица аспекти на възли. Може би най-забележителната е структурата; един от думаОпределящите характеристики на е, че има само един пъзел всеки ден, създавайки един вид ритуал за играчите. Безплатната версия на възли По подобен начин ще предлага нов пъзел всеки ден заедно с допълнителни 10 пъзела всеки месец. (Играта ще бъде безплатна за изтегляне, но еднократна покупка в приложението от $11,99 или годишен абонамент от $4,99, ще даде на играчите достъп до пълното изживяване, включително архив от минали пъзели.)

Идеята беше да се отдалечим от задържаната природа, която е толкова често срещана в игрите (неща като ежедневни куестове, които доминират в повечето преживявания на живо) и вместо това да се намери структура, която насърчава играчите да се впишат. възли в живота си по по-естествен начин. „Интересувам се да правя игри, които са предназначени да се играят по определен начин и да празнуват хората, които обичат да играят по този начин“, обяснява Гейдж. „Хубаво е да имаш нещо в живота си, което е нещо като ритуал, в който играеш на едно от тях всеки ден, или се събуждаш и правиш това преди закуска, или се събуждаш и решаваш кръстословицата със закуската.“

другото голямо нещо дума това, което направи, беше да намери гениален начин играчите да споделят опита си; Всички сме виждали нашите социални емисии, наводнени с квадрати, които представляват пъзела на този конкретен ден. Това е отделен образ, който е интригуващ за тези, които не играят, но също така има допълнително значение за тези, които играят. дума част от вашата рутина. възли върви в малко по-различна посока. Тъй като играта се удвоява като игра на хартия и молив, когато решавате пъзел, който наистина обичате, можете да споделите празна версия за печат на този пъзел, която хората във вашата емисия могат да вземат и решат, дори ако не са инсталирани. . „Защо не споделите пъзела в интернет и кажете: „Наистина обичам този пъзел днес. Този беше наистина добър. Виж това.'”

Този характер на писалка и хартия може също да сигнализира за бъдещето на играта. Точно както кръстословиците и судоку пъзелите са станали масови отчасти поради вестниците, Гейдж вярва, че възли може да следва подобен модел. Това от своя страна създава потенциал за локализирани версии на играта; Макар че в момента се предлага само на английски, Gage предвижда бъдеще, в което създателите на пъзели проектират свои собствени пъзели за местните пазари. „Ако това е нещо успешно“, казва той възли„Преследването на синдикационен пазар е нещо, което наистина ни интересува, защото мисля, че работи много добре като игра с писалка и хартия.“

Засега обаче фокусът е върху дигиталната версия на играта, която трябва да излезе на 28 април.

Add Comment