STAR WARS: Knights of the Old Republic II: Sith Lords Review (Превключване на електронния магазин)

Заснето на Nintendo Switch (закачено)

След като Star Wars: Knights of the Old Republic на Bioware удиви публиката с дълбокото си разказване на истории и RPG механика през 2003 г., издателят LucasArts реши, че продължението трябва да бъде направено възможно най-скоро. Подобно на това как Majora’s Mask излезе само година след като Ocarina of Time промени играта, Star Wars: Knights of the Old Republic II се сбогува веднага щом разработчикът Obsidian Entertainment можеше и беше пуснат малко под година и половина от предшественика си. Като се има предвид, че изцяло нов екип за разработка само седем хората се погрижиха за това вписване, докато все още спазваха краткия срок, наистина е чудо, че крайният продукт се оказа толкова добър, колкото беше. Като инди игра, която очевидно беше пусната набързо, KOTOR II като цяло може да изглежда по-слаба от своя предшественик, но също така върши фантастична работа за поддържане на установените по-рано високи стандарти за разказване на истории и игра.

Преди да навлезем твърде далеч по въпроса, смятаме, че си струва да споменем, че това преиздаване на съвременни платформи носи със себе си възможността най-накрая да играем играта KOTOR II, която първоначално е замислена, преди изискванията за крайни срокове да изискват от екипа за разработка да намали съдържанието. . Предстои безплатна кръпка след стартиране, Sith Lord Restored Content DLC, която ще върне това липсващо съдържание чрез преработка на целия финален акт на играта с изцяло ново ниво, стотици корекции на грешки, коригирани кътсцени, нови срещи с враг, и разширен диалог с важни герои. Тези от вас, които са играли това на компютър в миналото, може да са запознати със съдържанието (което идва с любезното съдействие на мод, разработен от фенове), но достатъчно е да кажа, че това е вълнуваща нова глава за игра, която мнозина смятат за Това е не до нулата. до пълния си потенциал в оригиналния си вид. Ако търсите „пълния“ пакет KOTOR II, това повторно издание ще го предложи, ако не и при стартирането.

STAR WARS: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Review - Екранна снимка 2 от 5
Заснето на Nintendo Switch (закачено)

KOTOR II започва няколко години след събитията на своя предшественик, които са се случили приблизително 4000 години преди събитията от филмите в канона преди Дисни. Вие играете ролята на джедай на име “The Exile”, който беше изгонен от съвета на джедаите поради вашите действия в Мандалорските войни. Историята започва с The Exile, страдащ от удобен случай на амнезия, преследван от ситите и скоро към вас се присъединяват пилот-измамник в стил Хан Соло на име Атън Ранд и мистериозна жена, чувствителна към силата на име Kreia. След като ситите са горещи по следите ви, вие водите своя малък и нарастващ екипаж из цялата галактика в търсене на последните останали майстори джедаи; или да ги убиеш заради решението им да те изгонят, или да поискаш помощта им в борбата със заплахата на ситите.

Историята тук удря всички очаквани тематични ритъма за приключение от Междузвездни войни и включва някои добре затъмнени обрати в сюжета, но истинската привлекателност на преживяването е как пътуването на The Exile се оформя от моралните избори, които правите по пътя. дължината на сюжета. Дали ще се придържате към джедайския начин или ще се оставите да бъдете покварени от омразата на Тъмната страна, зависи от вас и това може да доведе до някои завладяващи резултати в зависимост от това с кого в крайна сметка се присъединявате. Диалогът с всеки герой обикновено ви дава различни отговори, от комично злобни до прекалено симпатични, като постепенно ви тласка към Светлата страна или Тъмната страна, докато напредвате.

Играта следва същия основен план като предшественика си, където пътувате от планета на планета и изследвате среди, подобни на подземия, пълни със сандъци със съкровища, врагове и прости пъзели за решаване. Ние особено оценяваме пъзелите тук, тъй като това е друга област, където решенията на играчите играят голяма роля. Например, една ранна последователност изискваше да намерим три частични клипа с гласа на починал герой, за да отворим заключена врата. Преминаването през движенията на търсене в средата за компютри с клиповете и убеждаването на неволни NPC да ни помогнат в този процес ни даде много опит, но като алтернатива можехме просто да взривим заключения компютър с лазерен лъч, за да отворим вратата. отворен.

STAR WARS: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Review - Екранна снимка 3 от 5
Заснето на Nintendo Switch (ръчно/откачено)

Докато преглеждате средата за героите и MacGuffins, необходими за напредъка, със сигурност ще срещнете всякакви извънземни и дроиди, които ще направят всичко възможно, за да съкратят пътуването ви. Битката се играе с помощта на система, която донякъде наподобява примитивна версия на битката в игрите на Xenoblade Chronicles, смесвайки динамично действие на живо и походови елементи.

Всеки герой във вашата група автоматично ще се бори с основни атаки, докато играчът е отговорен за ръчно позициониране на герои и изстрелване на различни сили на сила и специални атаки от техните арсенали. Важно е, че всяка атака и способност се управляват от старата школа d20 система за хвърляне на зарове, която контролира параметри като точност и щети, така че дори когато външен вид Подобно на крещяща битка на живо, която се провежда, героите и враговете всъщност се редуват зад кулисите.

Въпреки че понякога битките могат да се почувстват малко напрегнати, ние се наслаждаваме на умишленото и стратегическо темпо, което те носят. Проследяването на действието и стартирането на необходимите усилвания, предмети и атаки точно в точния момент може да бъде изненадващо напрегнато преживяване, което гарантира, че нетърпеливо следвате всяка атака в смъртоносния танц на битка. А за тези от вас, които смятат, че няма достатъчно време за вземане на решения, има допълнителни функции, които можете да активирате в менюто за автоматично спиране на действието на определени интервали, за да превърнете битката в по-чиста походова бойна система.

STAR WARS: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Review - Екранна снимка 4 от 5
Заснето на Nintendo Switch (закачено)

С опита, който придобивате от битки и успешното завършване на пъзели, можете да повишавате нивото на героите в удобно дърво за статистики, което ви дава много контрол върху растежа на героя. Ако просто искате да продължите напред или се чувствате уплашени от всички опции, можете да изберете опцията „препоръчан“ и да оставите играта да го направи вместо вас. За тези, които искат да запретнат ръкави, те могат да изберат да разпределят ръчно статистически точки между способности като Интелигентност, Воля или Харизма, всяка от които ще се „навие“ всеки път, когато се опитате да атакувате, избягвате, лъжете NPC, хакнете компютър или виртуално каквото и да е. Тогава е много лесно да изградите своя герой „погрешно“ и да направите KOTOR II ненужно труден, но ние се радваме на колко посоки можете да поемете героя си и как това може фундаментално да промени начина, по който подхождате към приключението. Между тази обширна система за растеж на героите и фокуса върху решенията на играчите в историята, има много начини за преиграване на тази игра в по-късни етапи.

Визуално KOTOR II изглежда толкова добре, колкото се вижда. Опростената среда, квадратните герои и изкривените анимации издават възрастта на тази версия, но функции като (предимно) производителност от 60 FPS, текстури с висока разделителна способност и случайното използване на динамично осветление помагат да се представи старата графика във възможно най-добрата светлина. KOTOR II далеч не е витрина на чудесата на съвременния хардуер, но в крайна сметка свиквате достатъчно добре.

Що се отнася до саундтрака, бяхме впечатлени от това как класическите мелодии на Междузвездни войни бяха безпроблемно смесени с нови песни, които запазват същия дух. По-важното е, че този саундтрак е записан с оркестър на живо в Сиатъл и повишаването на качеството в сравнение със стандартната MIDI музика е забележимо, особено ако използвате слушалки.

STAR WARS: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Review - Екранна снимка 5 от 5
Заснето на Nintendo Switch (ръчно/откачено)

Надяваме се, че пластирът, който носи гореспоменатия DLC, също ще дойде с някои основни корекции на грешки, защото KOTOR II със сигурност се чувства малко груб около ръбовете с неговата производителност. Например, имахме забавна поредица, в която един член на партията ясно реши, че е приключил с приключението и отказа да се премести от мястото, където беше, колкото и да се опитвахме да го убедим. След като го оставихме там и след това задействахме сцена, в която беше, видяхме нашия герой да говори във въздуха, докато камерата неловко преряза към члена на групата, като се държеше като сценичен актьор, който закъсня за шоуто си, тичайки през коридорите, докато той се опита да се свърже с нас, докато все още казваше репликите си. Когато Най-накрая дойде при нас, след като преминахме през половин звездолет, играта се срина и загубихме почти половин час напредък. Корекциите, направени в версията Switch на оригиналната игра след стартирането, предполагат, че това може да се подобри в бъдеще, така че стискам палци.

В допълнение към смешни, но досадни грешки като този, забелязахме случаи, когато музиката се прекъсваше и се заменяше с ужасно бръмчене. Единственото решение за това беше да затворите играта и да стартирате приложението отново. Освен това се натъкнахме на някои области, където честотата на кадрите забележимо ще падне до 20, което просто се чувства абсурдно за игра, пусната на оригиналния Xbox. Съвсем ясно е, че това пристанище на KOTOR II може да използва малко повече плюе и полиране; чувства се, че тази игра току-що е пусната уморен колкото по-дълго го оставите да престои и след това бавно започва да се разпада по шевовете.

заключение

Star Wars: Knights of the Old Republic II върши солидна работа по изграждането на основата на своя предшественик, като използва завладяваща битка, управлявано от играчите разказване на истории и дълбоки системи за създаване на герои, за да създаде удовлетворяваща и много ангажираща RPG, възпроизводима. Недостатъците на този порт Switch са, че е доста бъгав в състоянието си на пускане и играта често се задоволява просто да повтаря идеите, които направиха предшественика му успешен, без да добавя нищо забележително към тях. Надяваме се, че подобренията след стартирането ще пристигнат заедно с предстоящото (и безплатно) Sith Lord Restored Content DLC, много добре дошло допълнение, което наистина ще завърши този пакет. Въпреки недостатъците си, ние все пак препоръчваме KOTOR II, въпреки че ви предлагаме първо да играете оригиналната игра и след това да продължите с тази, ако все още искате повече.

Add Comment