Vampire Bloodhunt е кралска битка за PC/PS5, в която си струва да потънете

Концептуално Vampire the Masquerade: Bloodhunt е… уникален.

Вземането на серията RPG с писалка и хартия, която по-късно ще бъде адаптирана в популярни приключенски игри, и създаването на Battle Royale може да изглежда странно на повърхността, но след само една или две игри с предстоящата версия на PS5 (достъпна на 27 април), впечатлени сме от това колко добре се смесват жанровете и колко нетърпеливи сме да продължим да играем.

Игрите в Bloodhunt започват с избора на играчи в клас, в който да се специализират. Това ще повлияе на способностите, които играчът има в играта и външния вид на героя. Тези способности включват неща като проектиране на версия на себе си, по която враговете да стрелят или изчезване в облак дим. Изглеждат изключително ефективни и не изглежда да има ясно доминиращ герой, въпреки че сме сигурни, че това ще се появи, след като повече играчи се докоснат до играта.

Независимо дали в режим Solo или Trios, целта е проста, да бъдете последният изправен вампир. Ще го направите, като събирате оръжия и ловувате вашите спътници. Невероятно е удовлетворяващо да видиш някой да бяга в далечината и да го дебне из Прага. Комбинацията от тъмни градски улици и неоново сияние прави хорър елементите на играта Battle Royale още по-силни.

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt PS5 Преглед

В цялата визуално зашеметяваща карта на Прага има зони, охранявани от The Entity, облечени в броня стражи, които стрелят на място и могат да се похвалят с голям басейн за здраве. Унищожаването на цяла група от тях не е лесно, но те също така държат ключа към плячката от високо ниво, която може бързо да обърне хода на битката. Те също така служат като голямо разсейване, тъй като след като врагът е ангажиран, това ги прави много по-лесни да пуснат или да се промъкнат наоколо.

Това също означава, че ако отидете на плячка от високо ниво и не сте готови да я изчистите достатъчно бързо, ще създадете огромна реклама, която ще покаже на другите играчи точно къде се намирате. Това също се случва, ако те видят. на улицата, пирувайки NPC персонаж. Тези различни жители на Прага предоставят на играчите специални предимства, които могат да бъдат натрупани, ако продължите да се храните с един и същи тип хора. Например, един човек може да увеличи щетите в меле с 5%, но намирането и смученето на кръв от трима от един и същи тип ще направи силата ви в меле практически неудържима.

Открихме, че играта успява да има здравословно разнообразие от оръжия, които изглеждат жизнеспособни. От съвременни пистолети до арбалети и дори катана. Оръжията за меле бяха особено смъртоносни, тъй като успяхме да спечелим няколко победи, като ги комбинираме с гореспоменатото предимство за меле.

Снимането се чувства удовлетворяващо, ако е леко плаващо на PS5. Играчите, свикнали със стрелците от първо лице, може да трябва да прекарат известно време в приспособяването, но движението и способностите се чувстват страхотно на контролера и са интуитивни. 3D аудио и хаптична обратна връзка също са включени във версията на играта за PlayStation 5, използвайки DualSense, нещо, което разработчикът Sharkmob проучва да приложи в PC версията.

осъзнайте: За да покажете тази вложка, моля, разрешете използването на функционални бисквитки в предпочитанията за бисквитки.

Ключов фокус за геймърите в ерата на услугата на живо е осигуряването на приходи и от нашите разговори с екипа на Sharkmob звучи така, сякаш сте добре наясно с потенциалните опасности, пред които сте изправени, ако сбъркате този елемент. В момента играта позволява на играчите да купуват само козметични артикули и боен пропуск. Въпреки че играта е безплатна, има няколко платени версии на играта, които ще се доставят с козметични артикули, но във всичките ни разговори с екипа всички, с които говорихме, бяха категорични, че играта няма да изследва никакво плащане към- механика на победата.

Козметичните артикули се вписват естествено в поджанра на ужасите, който е синоним на определен стил на мода. Играчите ще могат да направят своя герой да изглежда като нещо от гот в мол от 90-те до Ван Хелсинг и дори някои вдъхновени от филми тоалети. 99% сме сигурни, че сме видели законно различен костюм, съседен на Twilight, но за съжаление няма бейзболни униформи, които да празнуват най-добрата сцена от филм за вампири.

Sharkmob заявява, че следи отблизо колко време ще отнеме на играчите да отключат повече бойни пасове и са готови бързо да коригират тарифите, нещо, с което други услуги на живо, като Halo Infinite от 2021 г., имаха проблеми при стартирането.

Всички герои и светът на играта изглеждат фантастично. Разположен през нощта, град Прага се къпе в преувеличена лунна светлина, като всеки ъгъл се чувства като дом на фабрика за неонови табели. Това прави тичането по покриви и летенето по улиците да изглежда страхотно, с постигнато фантастично усещане за скорост, като същевременно кара всяка зона да се чувства различно.

Големите настройки, като горяща църква, са разпознаваеми забележителности, които вие и вашият екип ще срещнете в мач след мач. След няколко завоя установихме, че градът е лесен за плаване. Това със сигурност не е най-голямата карта в жанра, но за игра, която включва по-малко от 50 играчи на рунд, това е нещо добро.

Да останеш скрити, докато играеш, за да придобиеш плячка или да се храниш с NPC, е голяма част от играта, така че ако картата беше огромна, нямаше да е толкова опасно алармата да изгасне и местоположението ви на картата да светне.

В крайна сметка Vampire The Masquerade Bloodhunt ще живее и умре от способността си да ангажира публиката и да я поддържа щастливи. Играта се чувства страхотно, дори на този ранен етап, и въпреки че някои способности и оръжия изглежда се допълват толкова добре, че правят много от оръжията да изглеждат допълващи или неуместни, нямахме нито един рунд, който да не е приятен.

Вкарването на иглата на завладяващ разказ в обстановка на Battle Royale винаги е трудно и ще изчакаме до окончателното издание и първия сезон на съдържанието, за да преценим как се обработва това, но Прага е една от по-завладяващите в съвременната епоха на жанра и осигурява подчертана визуална разлика от подобни предложения в своя клас.

Умното осигуряване на приходи и усещането в екипа на Sharkmob, че имат силна визия за бъдещето на играта, са обещаващи, но както видяхме при неотдавнашна вражда в играта на живо, не е толкова важно за плана и как можете да реагирате. когато планът се обърка.

Най-важното е, че тази изпълнена с напрежение тръпка да си в последната шепа играчи е вълнуваща в Bloodhunt и с карта, която макар и да не е с размерите на Верданск, е пълна с интриги, Vampire The Masquerade може потенциално да се присъедини към бойните кралски членове на тежката категория.

Sharkmob ни каза, че вече има раздори, пълни с фенове, които са били привлечени към ранен достъп от ролевите елементи на играта, а не от кралската битка, така че има реален шанс да проникне в група от незаинтересовани геймъри в различните традиционни игри. стрелци в жанра, но за нас става въпрос за това, което Sharkmob може да направи, за да поддържа чувството „само още един кръг“, което наистина ще разкрие дали Bloodhunt печели безсмъртието в кралската битка или залог в сърцето.